TÜYAP rezaleti!

Diyarbakır’da bu yıl 6’ncısı düzenlenen kitap fuarına, Diyarbakır Yazarlar Birliği üyesi yazarlara yer verilmedi.

Haberler 26.09.2018 - 09:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda dün balayan ve 30 Eylüle kadar devam etmesi beklenen 6. Kitap Fuarna bavurmalarna ramen Diyarbakr Yazarlar Birlii üyelerinin alnmad bildirildi.

Yazarlar Birlii Bakan Yardmcs Süleyman Aydn, yazarlar airler kenti kadim kent Diyarbakrda Türkiye genelinde olduu gibi kültürel anlamda hizmet veren kitap fuarnn olduunu söyledi.

YEREL YAZARLARA SAYGISIZLIK

Kitap fuar düzenleyicisinin baka rakibinin olmamas nedeniyle çou zaman keyfi uygulamalara maruz kaldklarn belirten Aydn, Kitap fuarlar yazarlarla okuyucuyu bir araya getirmek, eserleri tantmak ve insanlar okumaya tevik etmektir. Bu balamda biz de Diyarbakr Yazarlar Birlii olarak 2014te ayn akbete uradk. Bu yl tekrar müracaatta bulunduk, TÜYAP Kitap Fuar Merkezinin Diyarbakrda yetkilendirdii kiiye müracaattan sonra telefonla ulamak mümkün olmad. 3 Eylülde müracaatmz yaptk. Daha sonra genel merkezi ileriki tarihlerde aradk, genel merkez de telefonlara cevap verilmeyiini merkez çok youndur cevap veremiyor mant ile örtbas etmeye çalt.

TÜYAPA ULAMAK MÜMKÜN DEL

Bakana, Meclis Bakanna, Bakanlara istediiniz saatte ulaabiliyorsunuz ama TÜYAPa ulaamyorsunuz. Türkiyede bu konuda TÜYAPa ilgi gösteren yazar air hem de bu kritik dönemde maddi açdan, yazar, air ve yaynevi var talep fazla tamamna da yer veremiyorlar zaten, Türkiyede birçok iadam vardr, bu da bir istihdam kapsdr. Baka firmalarn açlmas Türkiyede yazarlara yaplabilecek en büyük iyiliktir hem tek kiiye muhtaçlk biter hem de buradaki açk kapatlr dedi.

TARH BR EKSKLKTR

brahim Evirgen ise Diyarbakrda TÜYAPn en son 2014 ylnda bir fuar açtn, 4 yl sonra bugün yeni bir fuarn açldn söyledi. Evirgen, Biz Diyarbakr Yazarlar Birlii olarak müracaat ettik kitap fuarna katlmak istiyoruz dedik ama nedense bize yer verilmedi. Diyarbakrl yazarlar airler olarak yazdmz kitaplar, bu vesile ile yazdmz kitaplar fuarda tantamayacaz. Bu konuda üzgünüz ve Diyarbakr kitap fuarn tertip edenlere sitem ediyoruz. Diyarbakrn barndan çkan yazar airlerin olmay Diyarbakr kitap fuarnda bir eksikliktir, bu yüzden kendilerine sitem ediyoruz ve knyoruz diye konutu.

Ana Sayfaya Git