Üç aile daha nöbete geldi

Çocukları PKK tarafından kaçırıldığını belirterek HDP önünde evlat nöbetine katılanların sayısı, Muş'tan 2, Batman'dan da 1 aileyle 295'e yükseldi.

Haberler 27.05.2022 - 01:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR(SÖZ)- PKK tarafndan çocuklar daa kaçrlan ailelerin, 3 Eylül 2019da Diyarbakr HDP l Bakanl önünde balattklar evlat nöbeti 998inci gününe girerken, dünde üç aile nöbet eylemine katld. Eylemin balatld günden buyana 35 aile, çocuklarna kavutu.

Üç ALE KATILDI

Aile says, Muta 1999da 24 yandayken kaçrlan ve hiç görmedii aabeyi Mehmet ah için gelen kardei Mehmet Can Güvenç (21) ile Varto ilçesinde 2015te Varto Salk Meslek Lisesi örencisiyken 16 yanda kaçrlan kz Dilan için gelen Cemal Han ve 2021de Batmann Beiri ilçesinde 20 yandayken kaçrlan olu Murat için gelen Yeslibe Toprak ile 295e çkt.

LSE ÖRENCS KEN

Salk Meslek Lisesi örencisiyken kaçrlan kz Dilan için gelen Cemal Han, Benim kzm 2015te Varto Salk Meslek Lisesinde kandrlarak götürüldü ama kimler tarafndan kandrldn, nasl olduunu bilmiyoruz. Sonra bir haber alamadk. imdi ben buradan kzma çar yapyorum; neredeysen bir ekilde bize ula. 7 senedir ne gecemiz belli ne de gündüzümüz. Kzmz istiyoruz. Ben kzm herkesten istiyorum dedi.

GEL ARTIK, çOK ÖZLEDM

Geçen yl 20 yandayken Batmann Beiri ilçesinde kaçrlan olu Murata seslenen Yeslibe Toprak ise, evladn almadan eylemine son vermeyeceini ifade ederek, Olumun getirilmesini istiyorum. Bir haber etsin. Ben de babas da, kardeleri de, hepimiz perian durumdayz. Kardeleri evde sürekli alyor. Özellikle küçük kardei ona çok dükündü. Olum Allah rzas için bir haber ver, bir iletiime geç bizimle. Sesini duyalm, iyi olduunu bilelim en azndan. Bu yeter bize, senin nerede olduunu bilmiyoruz. Ne bir mesaj ne bir telefon, hiçbir ey yok. Gel artk, çok özledim. Allah akna hiç mi düünmedin bizi? diye konutu.

AABEY çN EYLEME KATILDI

23 yl önce 24 yandayken Muta kaçrlan aabeyi Mehmet ah için gelen Mehmet Can Güvenç de eylemi sonuna kadar sürdürme konusunda kararl olduunu dile getirerek, Aabeyim 23 senedir kayp. stanbula çalmaya gitmiti. Onu zaten hiç görmedim. Onu görmek isterdim. Annem ve babam hepsi perian. Hala bir umutlar var yani, nerede, kim tarafndan götürüldü, ne oldu. Hiçbir ekilde herhangi bir haber alnamad. Ben aabeyimi istiyorum. nallah o da bizi görüp bir iletiime geçer. Devletimiz zaten elinden geleni yapyor. nallah hayrls olur ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git