Üç ay halay çekmezsek!

Diyarbakır Valisi Karaloğlu'ndan Kovid-19 uyarısı: Vaka sayılarının arttığı Diyarbakır’da kapsamlı korona virüs denetimi yapıldı. Vali karaloğlu, "3 ay eğlence yapmazsak, 3 ay halay çekmezsek ne olur? Hiçbir şey kaybetmeyiz ama çok şey kazanırız"

Haberler 12.08.2020 - 09:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Korona virüs salgnna kar Türkiye genelinde en kapsaml 2nci denetim gerçekletirildi. Bu kapsamda i yerleri, pazarlar, marketler, toplu tama, lokantalar, alveri alanlar, kafeteryalar, yollar, ticari taksiler ve tüm yaam alanlarnda denetim yapld. Merkez Balar ilçesi Gda Toptanclar Sitesine gelen Diyarbakr Valisi Münir Karalolu ve beraberindekiler, sitede bulunan i yerlerini denetledi. Denetimler srasnda Vali Karalolu, toptanc esnaf ve çalanlara tedbirlere uyum konusunda sorular sorup, uyarlarda bulundu.

DYARBAKIRDA BAYRAM SONRASI MAALESEF RAKAMLARIMIZDA ARTI VAR

Vali Münir Karalolu, Türkiyenin genelinde her ilde, ilçede valilerin, kaymakamlarn bakanlnda, emniyet müdürleri, jandarma komutanlar, ticaret ve esnaf odalar temsilcileriyle sahada vatandalar uyarmak, farkndal arttrma notasnda çalma yaptklarn söyledi. Geçtiimiz hafta çar içerisinde denetimler yaptklarn hatrlatan Vali Karalolu, Bugün Gda Toptanclar Sitesindeyiz. Hem bu pandemi ile ilgili hem de esnafmzn problemlerini yerinde görelim diye buradayz. Bilindii üzere pandemi ile mücadelemiz devam ediyor. Hem Türkiyede devam ediyor hem de dünyada devam ediyor. Son günlerde takip ediyorsunuz Salk Bakanlmzn açklad verilerde de bir miktar art var. Buna bal olarak Diyarbakrda da bayram sonras maalesef rakamlarmzda art var. Bu pandemiyi ve bu virüsü yenme bizim elimizde, eer biz konan bu basit kurallara uyarsak ve toplum olarak hep beraber hayatnda yer alacak üç tane basit kurala uyarsak hem kendimizi hem de sevdiklerimizi kormu oluruz. Bakn her gün Diyarbakrda ölüm olaylarmz da var. Size bir ey olmayabilir, size virüs bular sizde bir belirtisi olmayabilir ama siz onu eve ve sevdiklerinizin arasna tarsnz ve çok sevdiiniz bir insann ölümüne sebep olabilirsiniz. Bu kadar riskli bir eydir. Hiç kimse sevdii insann ölümüne vesile olmak istemez. Ama dikkat etmez bu virüsü bir yerden alr evinize, i yerine, topluma girdiiniz restoranda ve lokantaya tarsanz siz insanlarn ölümüne vesile olabilirsiniz. Onun için herkesin üç kurallara bu basit üç kurlara uymas gerekmektedir diye konutu.

3 AY HALAY çEKMESEK HçBR EY KAYBETMEYZ, ZATEN TAZYELER YASAK

Diyarbakr halkna çarda da bulunan Vali Karalolu, Buradan sizlerin araclyla sevgili Diyarbakrllardan istirhammz udur, ne olur, temizlie, maskeye ve mesafeye dikkat edelim. Ne olur gereksiz kalabalklarda bulunmayalm. Özellikle düünlerde maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarna uyalm. Ya da bir süre elence yapmayalm ya da 3 ay düün yapmasak ne olur,3 ay halay çekmesek ne olur. Bunlar yapmasak hiçbir ey kaybetmeyiz ama çok ey kazanrz. Hem kendimizi ve hem de sevdiklerimizi kormu oluruz. Zaten taziyeler yasak bunlarn yaplmasn istemiyoruz. Bunlara dikkat edelim ve inallah hep beraber el birliiyle bu virüsü yeneceiz. Diyarbakr halknn da bu konuda bizlere yardmc olacan ve kendini koruyacana inanyorum eklinde konutu.

Vali Karalolu ve beraberindeki esnaf temsilcileri açklamalarn ardndan Gda Toptanclar Sitesinde bulunan esnafla sosyal mesafe kurallar çerçevesinde bir araya gelerek sorun ve skntlar dinledikten sonra bölgeden ayrld.

Ana Sayfaya Git