Üç dilde anne sesi kitaplaştı

Yazar Tülay Demir Oktay, dağa kaçırılan çocukları için HDP İl Başkanlığı binası önündeki evlat nöbetini sürdüren Diyarbakır annelerinin eylemini "Annemin Sesi" adıyla 3 dilde kitap haline getirdi.

Haberler 03.09.2021 - 00:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocuklarnn PKKl teröristlerce daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin 3 Eylül 2019da balatt oturma eylemi 731inci gününe girdi.

Yazar Oktay, Türkçe, ngilizce ve Felemenkçe dillerinde 2 ylda hazrlad kitabn tamamlad. Eylem yapan anneleri ziyaret eden Oktay, onlara kitabn hediye etti.

Oktay, 2 yl önce annelerin eylemine ilikin röportaj yapmak için Diyarbakra geldiini anmsatarak, burada bulunduu sürede eylemin çok derin, hassas ve büyük olduunu algladn söyledi.

ANNELERN SES OLABLMEK

Yllardr mücadele ettikleri terör örgütünün gerçek yüzüyle anneler sayesinde tantn dile getiren Oktay, annelerin hikayesinin, iin iç yapsnn ne kadar tehlikeli olduu boyutunu örenmenin kendisini çok etkilediini belirtti.

Türkiyede büyük bir kesimin terör örgütünü ve yaananlar bildiini ifade eden Oktay, öyle konutu:

Ancak yurt dnda çok fazla bilinmiyor. Bu nedenle yurt dnda yabanc dilde bu kitab yazp Avrupallarn bu konuyu örenmelerini, terörün ne denli büyük iddetli olduunu göstermeyi çok istedim. Annelerin maduriyetini ve çocuklarnn bir ekilde kandrlarak kaçrlm olmasnn bilinmezlii beni çok üzdü. Bundan dolay Avrupaya tantmak ve bilmeyenlerin bilmesine vesile olmak için böyle bir yola çktm. Umarm amacna ular.

Oktay, kitap çalmas için anneleri sürekli ziyarete geldiini ve terör örgütü PKKdan kaçan gençlerle tanmaya baladn bildirdi.

Oktay, Röportajlar çoalnca bunu kitap haline getirmeye karara verdim. Kitabn bitmesiyle buraya geldim. Bu kitap asl annelerin eseridir. Bunun içerisine benim bir katkm yok. Onlarn kendi hikayeleri kitapta yer alyor. Annelere kitab getirdim. Eylem üçüncü yla giriyor. Anneleri destek vermek amacyla geldim. Terör örgütüne kar birlik mesajn ülkece bütün anneler olarak birlikte vermeliyiz. Yarn sesimizi duyan bütün annelerin Diyarbakr annelerine destek vermelerini bekliyorum. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git