Ücretsiz sosyal taksi devrede

Görevlendirme yapılan Diyarbakır'ın Yenişehir Belediyesi, dezavantajlı vatandaşların kamu kurum ve kuruluşları, hastaneler ile belediyelerin sosyal tesislerine ücretsiz ulaşımını sağlamak amacıyla "Ücretsiz Kent Ulaşım Sistemi Projesi"ni hayata geçirdi

Haberler 01.07.2020 - 21:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Görevlendirme yaplan Diyarbakr merkez Yeniehir Belediyesince hizmete sunulan çevre dostu Sosyal Taksi dezavantajl vatandalara ücretsiz hizmet verecek.

Yeniehir Belediyesi, dezavantajl vatandalarn ihtiyaçlarn karlamak amacyla Ücretsiz Kent Ulam Sistemi Projesini hayata geçirdi.

Bu kapsamda hizmete sunulan elektrikli 4 Sosyal Taksi ile dezavantajl vatandalar, kamu kurum ve kurulular, hastaneler ile belediyelerin sosyal tesislerine ücretsiz tanacak.

Yeniehir Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Murat Beikçi, yapt açklamada, kanser hastalar ile ilgili faaliyet yürüten bir dernein belediyeden hijyenik ortamda hizmet sunabilecek özel bir servis talebinde bulunduunu söyledi.

Bu talebi 65 ya üstü, engelli, kronik rahatszl olan ve iddete maruz kalm kadnlar da sisteme entegre ederek karlamaya çaltklarn aktaran Beikçi, belediyeye dardan ithal ettikleri fosil yaktlar kullanan araçlar yerine elektrikli araçlar takviye ettiklerini bildirdi.

Beikçi, Saha çalmalarmz sonucunda 2 bine yakn hanemize ulaarak bu projemizden faydalanabileceklerini kendilerine ilettik. Bu kapsamdaki vatandalarmza ücretsiz kartlarn ulatrarak talep ettikleri durumda evlerinden alarak kamu kurum ve kurulularna, hastanelere, belediyelerimizin sosyal tesislerine ücretsiz bir ekilde ulamlarn salyoruz. Bunun yannda elektrikli araçlarn çevreci, yenilenebilir enerji kaynaklarn kullanm noktasnda vatandalar tevik etmek adna da belediyemizde bir ekopark ina ettik. diye konutu.

VATANDALARIMIZA çOK CDD KOLAYLIK SALAYAN BR PROJE

çalmann sadece koronavirüs (Kovid-19) süreci ile snrl kalmayacan dile getiren Beikçi, sürekli devam edebilecek bir proje olduunu anlatt.

Beikçi, konumasn öyle sürdürdü:

Tespit ettiimiz hanelerimiz rahatszlklar, yallklar veya maddi imkanszlklarndan ötürü toplumumuzun dezavantajl kesimleridir. Belli süreçlerle hastane, kamu kurumlarna gitmek zorunda kalan ve bunun için de toplu ulam araçlar yerine taksi hizmetlerini kullanmalarndan ötürü maddi açdan zorlanan vatandalar tespit ettik. Elektirikli araç kullanmamzn nedeni de tasarrufu oldukça ön plana çkaran, günlük 6 liralk arj ile günlük ihtiyacmz karlamalardr. Hem çevreci hem tasarruflu hem de vatandalarmza çok ciddi kolaylk salayan bir proje.

Youn talep gördüklerini ifade eden Beikçi, zaman içinde bunlarn tümüne karlk verebilecek ekilde araç parkn geniletmeyi planladklarn bildirdi.

Beikçi, Diyarbakrda elektrikli araç kullananlarn araçlarn ücretsiz ekilde arj edebilecekleri bir istasyonu da hizmete sunduklarn sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git