Üçüncü oldu

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde yaşayan Muş Alpaslan Üniversitesinde eğitim gören Edanur Çiçek, Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığınca düzenlenen Uyuşturucu Madde Kullanımını Önleme Öykü Yarışmasında 'Yalnız+1' isimli öyküsü ile üçüncü oldu.

Haberler 03.07.2020 - 01:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR - Diyarbakrn Silvan ilçesinde yaayan Mu Alpaslan Üniversitesinde eitim gören Edanur çiçek, Emniyet Genel Müdürlüü Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Bakanlnca düzenlenen Uyuturucu Madde Kullanmn Önleme Öykü Yarmasnda Yalnz+1 isimli öyküsü ile üçüncü oldu.

Emniyet Genel Müdürlüü Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Bakanlnn internet sitesinden yaplan duyuruya göre, 23 Aralk-30 Nisan tarihleri arasnda düzenlenen Uyuturucu Madde Kullanmn Önleme Öykü Yarmasna Türkiyedeki 204 üniversitenin 156sndan bin 78 eser ile katlm saland. Yarmann jüri üyeliini Prof. Dr. Sevil Atasoy, Prof. Dr. Zehra Arkan, Prof. Dr. Recep Tayfun, Prof. Dr. Levent Eraslan ve Dr. afak ahiner yapt. Jürinin deerlendirmesi sonucunda birincilie Malatya nönü Üniversitesinden katlan Nagihan Korkutataya ait Yrtk Akvaryum adl öykü, ikincilie stanbul Aydn Üniversitesinden katlan Beytullah Pekere ait Üçgenler adl öykü, üçüncülüe de Mu Alparslan Üniversitesinden katlan Edanur çiçeke ait Yalnz+1 adl öykü seçildi.

Yazmaya devam edeceim

Diyarbakrn Silvan ilçesinde yaayan Edanur çiçek, Mu Alpaslan Üniversitesinde okul öncesi öretmenlik bölümünü okuduunu söyledi. çiçek, Zaten edebiyata merakm vard ara tatil biter bitmez öykü yazmak istemitim. Broürü görünce benim için balangç oldu. Yarmaya katlmak istedim. Pandemi süreci nedeniyle eve gelmek zorunda kaldm. Bu öyküyü de evde yazdm. çok ksa bir süreçte yazdm bilgisayarn bana oturunca bir taslak oluturamama ramen kendim yazabiliyordum. Yazdm gönderdim öykümü dier arkadalarn öykülerini görmediim için bilmiyorum. Ama üçüncülüe layk görülmü benim öyküm, teekkür ediyorum. yi yazdm düünüyorum. Önümüzdeki süreçte de yaz yazmaya devam edeceim. Ben üçüncü olduum için aslnda mutluyum. Birinci olsaydm ben bu yaz diliyle devam edecektim, tamamm diyecektim. Belki bu üçüncü olmam vesilesiyle yazmdaki pürüzler olabilir, belki hatam göreceim. Madde bamlyla ilgili fazla bilinçli deilim. Ben öyküyü yazmak için aratrma yaptm. Bununla ilgili kurtulmak için çaba salayanlarla ilgili konumalar dinledim, ksa filmler de izledim. Bu ekilde bilgi birikimden sonra öyküyü yazmaya baladm. Son zamanlarda madde kullanmnda azalma var. Bu pandemi sürecinde belirgin bir ekilde kendini gösteriyor dedi.

Ana Sayfaya Git