Ulaşım ağı genişledi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, ulaşım ağını genişletiyor

Haberler 04.03.2021 - 08:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Büyükehir Belediyesi, oluturduu 4 yeni ana hat ve 4 besleme hatt 15 Marttan itibaren 83 araç ile vatandalara hizmet etmeye balayacak.

Toplu tamada vatandalarn ihtiyaçlarn karlamak için Ulam Master Plann revize eden Diyarbakr Büyükehir Belediyesi, güzergahlardaki younluklar göz önünde bulundurarak yeni hatlar açmaya balad.

Ulam Daire Bakanl, ana hat olarak belirledii A1, A2, A3 ve A4 adyla açt yeni güzergah hatlarnda toplu tama araçlar 8 dakikada bir sefer düzenleyecek.

YEN GÜZERGAHLAR

Ana hatlardaki younluu azaltmak için 4 besleme hat vatandalara hizmet edecek.

Ana ve besleme hatlarda toplam 83 adet toplu tama arac yolcu tayacak.

Yeni oluturulan ana hatlar; A-1 Hatt 16 araç ile Üniversite-Dakap-Elaz Bulvar-Gevran Caddesi-Ofis-Kouyolu-Bayndrlk -Tesisler- 500 Evler, A-2 Hatt 16 araç ile Üniversite- Dakap-çift Kap- Ant Park- Ofis- Kouyolu-Bayndrlk-Tesisler- Diclekent Bulvar-Frat Bulvar-Stadyum, A-3 Hatt 18 araç ile Üniversite- Dakap-çift Kap- Ant Park- Ofis- Kouyolu-Hat Boyu-Polis Okulu- Emek Caddesi-Frat Bulvar- Dicle Kent Bulvar- Mezopotamya Bulvar-Aratrma Hastanesi, A-4 Hatt 16 araç ile Üniversite-Dakap-Elaz Bulvar-Üç Kuyu TOK-Aratrma Hastanesi duraklarndan oluacak.

Ana Sayfaya Git