Ulaşım bugün ücretsiz!

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Vekili ve Vali Hasan Basri Güzeloğlu "Diyarbakır'da bir ilk olacak. Sabah 06.00'dan akşam 18.00'e kadar ulaşımı ücretsiz yapacağız. Aileler ve veliler, birinci günün telaşında biraz rahatlasınlar"

Haberler 09.09.2019 - 10:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakanlnca Diyarbakr Büyükehir Belediye Bakan Vekili olarak görevlendirilen Vali Hasan Basri Güzelolu, Diyarbakrda bir ilk olacak. Sabah 06.00dan akam 18.00e kadar ulam ücretsiz yapacaz. Aileler ve veliler, birinci günün telanda biraz rahatlasnlar. dedi.

Büyükehir Belediyesi otobüs parknda yeni eitim öretim ylnn açlmas nedeniyle ulamda alnan tedbirlerle ilgili sürücülerle bir araya gelen Güzelolu, ulam hizmetini sürekli, güvenli ve salkl sunma iddiasnda olduklarn söyledi.

Güzelolu, vatanda gidecei yere güvenli ekilde ve zamannda ulatrmak için, temiz ve içinde internetin olaca araçlarla ulam hizmeti vermeyi hedeflediklerini belirterek, Bugünden itibaren ileriye yönelik tedbirler alyoruz. Sabah göreve baladnzda kendi özel aracnzla seyahat ediyorcasna, konforlu ve huzurlu bir ortamda, trafik açsndan güvenli ekilde eriimi salayan bir hizmet olacak. ifadelerini kulland.

Ulam bugün ücretsiz yaplacak.

Bugün balayacak yeni eitim öretim ylnn örenciler ve veliler için baar getirmesi temennisinde bulunan Güzelolu, sözlerini öyle sürdürdü:

Yarn sizlerin de yükü artacak. Belki ilk gün okula yeni balama tela içinde o younlukta geç kalma ya da adrese dönük younlama yaanacak. Diyarbakrda bir ilk olacak. Sabah 06.00dan akam 18.00e kadar ulam ücretsiz yapacaz. Aileler ve veliler, birinci günün telanda biraz rahatlasnlar. Onlarn tatl telana bizim de biraz katkmz olsun.

Geçen 5 ayda engelliler ile minnet borçlu olduklar ehit ve gazi yaknlarna verilen ulam kartlarnda yaanan sorunlar göreve geldiklerinde çözdüklerini anlatan Güzelolu, öyle devam etti:

Milletçe minnet duyduumuz, bu vatan, bu topra bize canlaryla emanet eden o kahramanlarn ailelerine ve kahraman gazilerimize haklarn tekrar sunduk. Onun yannda hepimizin dostu, akrabas, arkada, tand olan engelli kardelerimizin, hakikaten yürek yaralayan kartlarnn iptali söz konusuydu, onu da saladk. Her birinizin otobüsüyle bulutuunda, onlarn özel ve bizim için deerli olduunu hissettirmeniz, gülümseyerek otobüse almanz, scak ilgi göstermeniz sizden beklentimizdir.

- oför almn gerçekletireceiz

Güzelolu, kent merkezi ve ilçelerdeki otobüs anda yaklak 50 otobüsün oföre bal eksiklikten dolay aktif olarak kullanlmadna iaret ederek, unlar kaydetti:

Böyle bir ey kabul edilemez, sürdürülemez. Devletin, milletin her bir kuruu, buraya alnan her arac millete hizmet, hayatn kolaylatrmak için vardr. Otobüs filomuzda bu yönetim beceriksizlii, halka hizmet eksiklii ve niyet yetersizliinden kaynaklanan bir sorun bizim karmza geldi. Bunu da en ksa sürede aacaz. O otobüsleri aktif hale getirecek oför almn gerçekletireceiz. El birliiyle, güç birliiyle ama en önemlisi gönül birliiyle hizmet edeceiz.

Ana Sayfaya Git