Ulaştırmada beklentiler!

“Diyarbakır’dan Avrupa’ya direk uçuşlar başlamalı. Ankara ve İstanbul’a sefer sayıları arttırılmalı. Karayolları çalışmaları planlanan tarihlerde tamamlanmalı”

Haberler 18.09.2017 - 09:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DTSO Bakan Ahmet Sayar ve DTB Bakan Engin Yeil, Diyarbakra gelen Ulatrma, Denizcilik ve Haberleme Bakan Ahmet Arslana, kentte yaplmas istenen çalmalarla ilgili rapor sundu. Raporda, sanayi üretim tesislerinin ve üretim miktarnn arttrlmasnn, pazar bulma kabiliyeti ve baarsyla doru orantl olduu ifade edildi.

Diyarbakr-anlurfa hzl demiryolu projesinin öz fizibilite çalmasnn tamamlanp, kesin projelendirilmesinin yaplmas ve yatrm bütçesi alnmasn talep ediyoruz denilen raporda ayrca, Diyarbakrdan Avrupaya direk uçularn balatlmas, kentten stanbul ve Ankaraya yaplan uçak seferlerinin arttrlmas ve çevre yolu bata olmak üzere devam eden karayollar çalmalarnn planlanan tarihlerde tamamlanmas talep edildi.

Diyarbakr Ticaret ve Sanayi Odas (DTSO) ile Ticaret Borsasnca (DTB), Ulatrma, Denizcilik ve Haberleme Bakan Ahmet Arslana rapor sonuldu. Raporda, Diyarbakrdan Avrupaya direk uçularn balatlmas, kentten stanbul ve Ankaraya yaplan uçak seferlerinin arttrlmas ve çevre yolu bata olmak üzere devam eden karayollar çalmalarnn planlanan tarihlerde tamamlanmas talep edildi.

DTSO Bakan Ahmet Sayar ve DTB Bakan Engin Yeil, Diyarbakra gelen Ulatrma, Denizcilik ve Haberleme Bakan Ahmet Arslana, kentte yaplmas istenen çalmalarla ilgili rapor sundu. Raporda, sanayi üretim tesislerinin ve üretim miktarnn arttrlmasnn, pazar bulma kabiliyeti ve baarsyla doru orantl olduu belirtilerek, Bulunan pazarlara hzl ulam da son derece önemlidir. Bu sebeple Diyarbakr-anlurfa hzl demiryolu projesinin öz fizibilite çalmasnn tamamlanp, kesin projelendirilmesinin yaplmas ve yatrm bütçesi alnmasn talep ediyoruz. Bu demiryolunun skenderun Liman balantsnn da yaplmasyla ilimiz ve bölgemiz yurt d ticari balantlarda rekabet gücünü arttracaktr denildi.

Avrupaya direk uçular balamal

Diyarbakr ve çevre illerin çok sayda gurbetçisinin bulunduuna dikkat çekilen raporda, Bu sebeple d hatlara da açk olan modern havaalanmzdan, Avrupaya direk uçularn balatlmasn talep ediyoruz. Bu ayn zamanda turizmimize de büyük destek salayacaktr. Diyarbakrdan Ankara ve stanbula yaplan uçak seferlerinde, bilet fiyatlar talep fazlal sebebiyle çok yüksek rakamlara çkmaktadr. Diyarbakr-Ankara ve Diyarbakr-stanbul uçak sefer saylarnn arttrlmasn ve bilet fiyatlarnn makul seviyelere çekilmesini talep ediyoruz. Diyarbakr çevre yolu bata olmak üzere devam eden Karayollar çalmalarnn planlanan tarihte tamamlanmas gerekmektedir. Bakanlnz planlamasnda yer alan anlurfa-Habur otoyolu ve Diyarbakr balantsnn planlanan tarihten daha erkene alnmasn talep ediyoruz ifadelerine yer verildi.

Bakan Arslana, Diyarbakr Havaliman ile çevre il ve ilçelerine yaplan bölünmü karayolu yatrmlar için teekkür eden Sayar ve Yeil, Ekonomik kalknma için ulam ann güçlü olmas en önemli faktördür. Bu sebeple, bata inanç ve kültür turizmine pozitif katk sunacan düündüümüz, ilimizin ve bölgemizin ekonomik kalknmasna ivme ve güç

Ana Sayfaya Git