Ülkenin gündemi yoksulluktur!

DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan, Diyarbakır'da gazetecilerle bir araya geldi "Bu ülkenin gerçek gündemi işsizliktir, yoksulluktur, hayat pahalılığıdır"

Haberler 16.03.2021 - 08:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Demokrasi ve Atlm (DEVA) Partisi Genel Bakan Ali Babacan, 2021in Türkiyenin dört bir yannda partilerini anlatma yl olduunu söyledi.

Babacan, partisinin merkez Balar ilçe kongresine katlmak için geldii Diyarbakrda, kahvaltda gazetecilerle bir araya geldi.

Burada konuan Babacan, Diyarbakrda, Güneydou Anadolu Bölgesi ve Türkiyenin pek çok farkl bölgesinde toplumun her kesimiyle bir araya geldiklerini belirterek Türkiyenin tüm corafyas bize kapsn, gönlünü açyor, bizi dinliyor, merak ediyor. Güler yüzle karlyor. Herkes dükkannda evinde çay ikram etmek istiyor. Bu açdan istisnai bir durumdayz ve bundan çok mutluyuz. ifadelerini kulland.

BEKLENTLERE ACL çÖZÜM

Hükümetten beklentilerinin bu ülkenin sorunlarna acilen çözüm bulmas olduunu dile getiren Babacan, öyle konutu:

Bu ülkenin gerçek gündemi isizliktir, yoksulluktur, hayat pahalldr. Özgürlüklerin snrlanm olmasdr, adaletin olmamasdr. Bu ülkenin gerçek gündemi, artk hukuk devletinin ortadan kalkmasdr. Bu ülkenin gerçek gündemi Kürt sorunudur. Bu ülkenin gerçek gündemine dönmesi lazm ve hükümetten de herkesin bu sorunlar çözmek için gayret göstermesi lazm. Gayret göstermez ise sorun çözmekte mahir olmaz ise görevini yapmam olur. Görevini yapmadan da srf propaganda makinesiyle elindeki medya imkanlarn kullanarak koskoca ülkenin ilgisini olmadk yerlere çekmeye çalmasnlar.

SURYEDEK ASKER VARLIK

Babacan, Türkiyenin Suriyedeki askeri varlyla ilgili yöneltilen soruyu u ekilde yantlad:

Snrlarn korunmasyla ilgili tedbirler sadece ülke snrlar içerisinde olmasyla mümkün olmayabilir. Bazen hudutlarn korunmas için hududun bir miktar ötesinde olmak gerekebilir. Bununla ilgili uluslararas hukukta açk maddeler vardr. Önemli olan burada Türkiyenin snr güvenliidir. Türkiye snr güvenliinden taviz vermemelidir ama u da var ki Türkiye, Suriyenin kendi iç meselelerinde bir taraftr. Türkiye komu ülkelerin sorunlarnn çözülmesi açsndan yapc bir tutum almak zorundadr. Sorunlarn deil çözümlerin bir parças olmak zorundadr.

SEçM TTFAKLARI SYAS PART

Seçim ittifaklar konusunda hiçbir siyasi partiyle görümelerinin olmadn belirten Babacan, Hiçbir siyasi partiyle görümemizde ittifak kelimesi geçmedi. Bahsi bile açlmad. Biz de açmadk, onlar da açmad çünkü herkes biliyor ki bugün bu ilerin zaman deil. Seçim karar alnr o gün konuulur. Biliyorsunuz ittifaklar, 2018deki düzenlemeyle seçim ittifak olarak düzenlendi. Ad üstünde seçim annda oluuyor, seçimden sonrada hukuki bir anlam kalmyor. Seçim sonras ittifaktan bahsediliyor. O sadece gönüllü birlikteliktir, hukuki bir anlam yoktur. Siyasi bir iradedir sadece. dedi.

GÜLLE YAPILAN GÖRÜMELER

Partilerinin kuruluundan önce eski Cumhurbakan Abdullah Gül ile yaplan görümelerin sorulmas üzerine Babacan, unlar söyledi:

Partimizin kurulu aamasnda Sayn Gülün çok ciddi katklar oldu, açk destei oldu. Bundan çok mutlu olduk ama partimizi kurduktan sonra kendi karar mekanizmalarmz oluturduk. Tamamen kayt içi çalan gerçek ne ise görüntüsü o olan bir siyasi parti olarak u an yolumuza devam ediyoruz. Sayn Gül ile partimiz kurulduktan sonra iki defa bir araya geldik. Ama aile görümesi ve ev ziyareti eklinde. Dier konular yani hem ittifak meselesi hem cumhurbakanl adaylklaryla ilgili konular kesinlikle gündemimizde yok. Bu konular hiç konumuyoruz. Seçim karar alnana kadar da hiç konumayacaz. O günkü artlar neyi getirir bugünden bir ey söylememiz doru olmaz. Prensipte de doru olmaz uygulamasnda da doru olmaz. ttifaklar ve cumhurbakanl adayl konusunu hiç konumuyoruz. Seçim karar alnana kadar hiç konumayacaz. Babacan daha sonra partisinin Balar ilçe kongresine katld, esnaf ziyaretinde bulundu.

Ana Sayfaya Git