Ulu Beden Işıklandırıldı

"Sur'larda Diriliş Başlıyor" sloganıyla başlatılan restorasyon çalışmaları kapsamında Ulu Beden Burcu'nun iç kısım aydınlatma çalışmaları tamamlandı.

Haberler 02.03.2022 - 01:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

UNESCO Dünya Kültür Miras Listesindeki Diyarbakr Surlarnda balatlan restorasyon çalmalar sürüyor. Görkemli, antsal ve üzerinde kitabelerin bulunduu burçlarda, 10 Austos 2020de balatlan 1. etap restorasyon çalmalarnn büyük bölümü tamamland.

Ulu Beden Burcunda, teras ve seirdim bölümlerinde biriken toprak temizlenerek zemine ulalan çalmalarda, burç zeminine düen surlara ait talar yerlerine monte edilip orijinalliinin korunmas saland.

ULU BEDEN BURCU

Daha önce restorasyonu tamamlanarak iç aydnlatmas yaplan Yedi Karde ve Nur Burcunun ardndan Ulu Beden (Evli Beden) Burcunun da iç ksmlar aydnlatld.

Burcun içini tüm detaylaryla göstermek için aydnlatmada hassas bir ekilde çalan ekipler, yapnn özgünlüüne zarar vermeden, renk ve dokusunu yanstacak gün aydnlatma tonunu kulland.

Kablolar ve elektrik tesisatnn yapya zarar vermemesi için özel tekniklerle döeme ileminin gerçekletirilmesiyle aydnlatlan burç, görüntüsüyle göz kamatrd.

Ana Sayfaya Git