Ulu Camii'de mülteci hutbesi

Sur ilçesindeki tarihi Ulu Camii'nin imam-hatibi Hidayet Yılmaz, cuma hutbesinde, sosyal medyada yapılan propagandalara karşı Müslümanların dikkatli olması noktasında uyarılarda bulundu.

Haberler 08.07.2017 - 10:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hutbede, 15 Temmuz ehitleri için okunacak hatmi eriflerin duasna da davet yapld.

Diyanet leri Bakanlnca Türkiye geneli tüm camilerde olduu gibi Diyarbakrdaki camilerde ve tarihi Ulu Camide de okunan cuma hutbesinde, ülkelerindeki sava nedeniyle Türkiyeye göç eden Suriyelilere yönelik provokasyonlara vurgu yapld.

Suriyelilere yönelik bir alg operasyonunun söz konusu olduuna dikkat çeken Ulu Cami mam-Hatibi Hidayet Ylmaz, yaanan savalar nedeniyle vahet ve katliamlardan kaçan birçok mültecinin zorunlu olarak Türkiye ve dier ülkelere yerletiine dikkat çekti.

SADUYU çARISI

Milletimiz, yeryüzündeki bütün toplumlar kskandracak bir cömertlikle kendilerine yardm elini uzatmtr diyen Ylmaz, Onlar en güzel ekilde arlamtr. Ancak son zamanlarda milletimizin bu alicenaplna gölge düürecek birtakm olumsuzluklara üzüntüyle ahit olunmaktadr. Özellikle kimi çevrelerce kardelik ve misafirperverliimize yönelik bir alg operasyonu yürütülmektedir. çou mesnetsiz iddia ve paylamlarla kin ve nefret duygular körüklenmeye, milletimizin birlik ve beraberlii, huzur ve muhabbeti zedelenmeye çallmaktadr. Bu konuda her mümin kardeimiz dikkatli ve ferasetli olmak durumundadr. dedi.

MSAFR KARDELERMZ

Ylmaz, Öyleyse geliniz! Misafir kardelerimizi külfet deil, rahmet vesilesi olarak görelim. Bazlarnn yanllarn tamamna yüklemeyelim. Allah hiç kimseye, hiçbir millete böyle ar bir imtihan yaatmasn. diye dua edelim. çinden geçtiimiz bu zorlu süreçte milletçe bizi ayakta tutan ve en fazla ihtiyaç duyduumuz deerlerin feraset, basiret ve saduyu olduunu unutmayalm. Bilelim ki kardeliimiz, birliimiz, dirliimiz, huzurumuz bizlere emanettir. Merhametimize snan, bizden yardm uman her bir can, imanmz, slammz ve insanlmzn bir imtihandr. eklinde konutu.

15 TEMMUZ EHTLER

Milletin varlna ve deerlerine yönelik giriilen 15 Temmuz ihanetinin birinci yl dönümünün idrak edilecei hatrlatlan hutbede, 15 Temmuz ehitleri olmak üzere bütün ehitlerin ruhlarna ithafen ülke genelinde hatm-i erifler okunaca bildirildi. Hutbede, 14 Temmuz günü cuma namaz öncesinde bütün camilerde ehitleri anma programlar düzenlenecei ve okunan hatimlerin duasnn yaplaca bildirilerek, ehitlerimize bir vefa borcu olarak, sizleri yaplacak dualara hep birlikte amin demeye davet ediyoruz. Canlaryla bu topraklar bizlere vatan klan bütün ehitlerimize bir kez daha Yüce Rabbimizden rahmet, gazilerimize ifalar niyaz ediyoruz. ifadeleri kullanld.

Ana Sayfaya Git