Umutları arttı!

Dağa kaçırılan çocukları için HDP Diyarbakır İl Başkanlığı binası önünde oturma eylemi yapan ailelerden 14'ünün evladını terörün pençesinden kurtarması, yüreği aynı acıyla yanan ve bekleyişini sürdüren anne ve babaları umutlandırdı.

Haberler 11.07.2020 - 10:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr annelerinin HDP l Bakanl binas önünde sürdürdüü oturma eylemi sayesinde 14 ailenin çocuuna kavumas, evlat nöbetinde umutlar artrd.

Diyarbakrda anne Hacire Akar, olunun daa kaçrlmasndan sorumlu tuttuu HDP il binas önünde 22 Austos 2019da oturma eylemi balatt. Olunu teröre kurban vermemek için balatt eylemden sonuç alan anne Akar, kararl mücadelesiyle 24 Austos 2019da evladna kavutu.

Hacire annenin mücadelesi, benzer acy yaayan ailelere örnek oldu. Yürei evlat hasreti ile yanan annelerin 3 Eylül 2019da balatt oturma eylemine katlm günden güne artt.

Toplumun her kesiminden büyük destek gören oturma eylemini sürdüren aileler, yaz, k, kar, yamur ve tehditlere inat 311 günü geride brakt.

14 ALENN EVLAT HASRET SONA ERD

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann, çileri Bakan Süleyman Soyluya annelerin evlatlarna kavumas için verdii talimatla güvenlik güçlerinin ikna çalmalar hz kazand.

Kararllkla yürütülen oturma eylemi ve güvenlik güçlerinin ikna çalmalar sonucu 14 ailenin evlat hasreti son buldu.

Umutlar her geçen gün artan aileler, ellerinde çocuklarnn fotoraf ile kendilerine de müjdeli haberin verilecei günü bekliyor.

HACRE ANNEDEN SONRA HATCE ANNE DE EVLADINA SARILDI

4 gün süren oturma eyleminin ardndan evladna kavuan anne Hacire Akarn ardndan Hatice Ceylan da 10 Aralk 2019da 5 yl önce daa kaçrlan olu Cafere kavutu.

HÜSNYE KAYA KIZINA KAVUTU

Hüsniye Kayaya, 26 Aralk 2019da müjdeli haber verildi. Mekiye Kaya, terör örgütü PKKnn Irakn kuzeyindeki kamplarndan kaçarak güvenlik güçlerine teslim oldu.

URUNA OTURMA EYLEM YAPTII TORUNUNU BARINA BASTI

Diyarbakrdan 5 yl önce daa kaçrlan yetim ve öksüz yaknlar için oturma eylemine katlan hala G.A. ile babaanne Halime Kadran, güvenlik güçlerinin çalmasyla 10 Ocak 2020de brahim Halil Kadrana kavumann mutluluunu yaad.

AçAN ALES 4 YILLIK HASRETN ARDINDAN OLUNA SARILDI

Bingölden gelerek 13 Ocak 2020de oturma eylemine katlan Metin Açann 4 yl önce kandrlarak daa götürülen olu H. Açan, rnakn Silopi ilçesi yaknlarndaki Habur Snr Kapsnda güvenlik güçlerine teslim oldu. Baba Metin ve anne Necla Açan, oluyla 4 ubat 2020de bulutu.

EREFOLU çFTNN EVLAT HASRET SON BULDU

Evlat nöbeti tutan baba Nizamettin ve anne Aslhan Erefolu, 11 ubat 2020de güvenlik güçlerine teslim olan olu Hüseyine 5 yllk hasretin ardndan sarld.

GEVRYE ANNE 5 YIL SONRA KIZI LE KUCAKLATI

Diyarbakrn merkez Kayapnar ilçesinden gelerek eyleme katlan anne Gevriye Ayhan güvenlik güçlerine teslim olan kz Pelda ile 16 ubat 2020de 5 yllk hasretin ardndan kucaklat.

ASLAN çFT 6 YIL SONRA OLUNU BARINA BASTI

Erzurumun Karaçoban ilçesinden Diyarbakra gelerek oturma eylemi yapan baba Melik ve anne Melek Aslan, 18 ubat 2020de güvenlik güçlerine teslim olan oullar Volkana 6 yllk hasretin ardndan kavutu.

MUTEBER ANNE 5 YIL SONRA OLUYLA BULUTUUNDA DUYGULU ANLAR YAANDI

Anne Muteber Birlik de 5 yldr hasret kald oluna 25 ubat 2020de kavutu. Terör örgütü PKKdan kaçp güvenlik güçlerine teslim olan Veysi ile annesinin bulumasnda, duygulu anlar yaand.

CAHDE ANNE 16 YAINDA DAA KAçIRILAN OLUNA SARILDI

Diyarbakrn çnar ilçesinden gelerek oturma eylemi yapan aabey Mehmet Nur ile annesi Cahide Alkan, 5 yl önce 16 yanda daa kaçrlan kardei Mehmet Emin Alkana kavutu.

AHZE ANNE DE MÜJDEL HABER ALDI

Mardinin Dargeçit ilçesinden gelerek 6 yl önce daa götürülen kz Halise Alptekin (32) için oturma eylemi yapan ahize Altnkaynaka da müjdeli haber verildi. Altnkaynak yllardr hasret kald evlad Haliseya sarld, gözya döktü.

NAME ANNE KIZINA KAVUTU, GÖZYALARINA BOULDU

rnak ve anlurfa Jandarma Komutanlklarnn ikna çalmas sonucu 9 Martta güvenlik güçlerine teslim olan Tekoin Açar (27), Diyarbakrda oturma eylemi yapan annesi Naime Dalm ile 6 yllk hasretin ardndan bulutu.

Naime Dalm, kzna sarld, gözya döktü.

BABA ÖRGÜTTEN KAçAN OLU LE HASTANEDE BULUTU

Güvenlik güçlerinin ikna çalmas sonucu 9 Martta teslim olan Haim Açar, tedavisi için anlurfa Devlet Hastanesine kaldrld. Açar, tedavisinin sürdüü hastanede babasyla bulutu.

BEDENSEL ENGELL BABA URUNA EYLEM YAPTII OLUNA KAVUTU

Oturma eylemi yapan bedensel engelli baba Cemal Erta ise jandarmann ikna çalmas sonucu güvenlik güçlerine teslim olan olu Ramazan Ertaa (20) 8 aylk hasretin ardndan dün kavutu.

EYLEM SÜRDÜREN ALELER UMUTLU

Vandan kz eyma için gelerek oturma eylemi yapan anne Nazl Sancar, kznn 13 yanda zorla daa kaçrldn söyledi.

9 yldr kznn hasretini çektiini dile getiren Sancar, Gecemiz gündüzümüz bir. Hep hayallerle yatp kalkyoruz. Her yerde kzmn eksikliini yayorum. dedi.

ALLAHIN ZNYLE HEPMZ EVLADIMIZA KAVUACAIZ

Sancar, 14 evladn ailesine kavutuunu belirterek, O da bizim evladmz. çok sevindik, mutlu olduk. Kzm gelmi kadar mutlu olduk. Sonuna kadar bu mücadeleye devam edeceiz. Kzm almadan buradan kalkmayacam. HDP ve PKK için kzm dourmadm. Kzm vatan ve millet için dourdum. Kzmn hayali sadece okumakt. diye konutu.

Eylemlerinin sonuç verdiine iaret eden Sancar, Bouna oturmuyoruz. Doru adresteyiz. Allahn izniyle hepimiz evladmza kavuacaz. Herkes gelip evladn istesin. Emeimiz Allahn izniyle boa gitmiyor. diye konutu.

Anne Songül Altnta da olu Müslüm için balatt eylemi sürdürmekte kararl olduunu aktard.

çocuklarmzn geleceine inanyordum. Bu çocuklar bu anne ve babalarn evladdr. Anne ve babalarn görünce geleceklerdi. Adresimiz dorudur. Rabbim inallah bu sevinci herkese yaatsn. 14 çocuumuz geldi. Eylemimiz meyvesini vermeye balad. çok sevindik, dars hepimizin bana. ifadelerini kullanan Altnta, bu süreçte kendilerine destek veren herkese teekkür etti.

Ana Sayfaya Git