Ünlü şefler tanıtacak

Diyarbakır'da Çınar Kadın Kooperatifi ve Çınar Aile Destek Merkezindeki gönüllü kadınlar, bazalt taşlı arazilerde doğal kaynak suyu ile yetiştirilen, rengi, aroması, lezzetiyle tescilli Karacadağ pirincini, tatmaları için ünlü şeflere, restoranlara ve program yapımcılarına gönderdi.

Haberler 15.12.2021 - 10:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR - Diyarbakrn çnar Kaymakaml, balatt çalmayla Karacada eteklerinde doal kaynak suyu ile bazalt tal arazilerde yetitirilen, rengi, aromas, lezzetiyle tescilli Karacada pirincini ünlü eflerin de desteiyle dünyaya tantmak istiyor.

Diyarbakrda son faaliyetini 100 bin yl önce gerçekletirdii belirtilen 1957 metre yüksekliindeki Karacadan eteklerinde yetitirilen, Türk Patent ve Marka Kurumunca tescillenen Karacada pirinci, hasadn ardndan kurutulup, kabuklarndan arndrlarak sofralara ulayor.

çnar Kaymakaml daha çok bölge halk tarafndan tüketilen Karacada pirincinin dünyaya tantlmas için harekete geçti.

Kaymakamlkça kurulan çnar Kadn Kooperatifi ve çnar Aile Destek Merkezinde faaliyet yürüten kadnlar, Karacada pirincini, hazrladklar özel paketlerde ünlü eflere, restoranlara ve program yapmclarna gönderdi.

- Zerzevan Kalesinin motiflerinden faydalandk

çnar Kaymakam Güher Sinem Büyüknalçac, AA muhabirine, yöreye özgü olan ve tamamen doal ortamda yetien Karacada pirincinin, emsallerine göre düük eker, yüksek protein oranyla öne çktn söyledi.

lçedeki kadnlarla ilk hasada da katldn ifade eden Büyüknalçac, Hasat ettiimiz pirinçlerimizi kadn kooperatifi ve aile destek merkezimizdeki kadnlarmzla dünyaya tantmak için büyük restoranlara, Türk mutfan dünyaya tantan büyük eflere göndermek üzere çalma yapyoruz. Pirincimizi tüm dünyaya tantmak istiyoruz. dedi.

Diyarbakr ve yöresinde yaayanlarn Karacada pirincinden baka pirinç tüketmediini dile getiren Büyüknalçac, kadnlar bir araya getirip tantm seferberlii balattklarn anlatt.

Büyüknalçac, unlar kaydetti:

Bu tantm yaparken çnarmzn baka bir deeri olan Zerzevan Kalesinin motiflerinden faydalandk. Torbamzn üzerindeki motif için Zerzevan Kalesinde bulunan bir takdaki motifi kullandk. Sadece Karacada pirincini tantmakla kalmayp Zerzevan Kalemizden de esintiler olsun istedik. çinde Karacada pirinci olan hazrladmz bu torbalarmz ünlü eflerimize, ünlü restoranlarmza gönderiyoruz. Diyarbakr kadnlar olarak programlarnda ve tantmlarnda Karacada pirincimize de geni bir yer vermelerini istiyoruz. Ünlü program yapmclarn Romann snr garnizonu olan Zerzevan Kalesinde program yapmaya davet ediyoruz.

- Dünyaya tantmak istiyoruz

Tantm çalmasnda yer alan kadnlardan Nezahat Arzu da projenin parças olmaktan mutluluk duyduunu belirterek, Karacada pirincinin tadna bakan, bir daha dier pirinçleri kullanamaz. çok güzel ve organik bir pirinç. Hedefimiz yüksek. nallah pirincimizi daha güzel yerlerde sergileriz. diye konutu.

Büra Azboy da Dünyaya tantmak istiyoruz. Biz bu tadn lezzetine vardk ve insanlarn da tatmasn istiyoruz. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git