Ürküten tablo!

5 günde 15 sağlıkçının koronavirüse yakalandığı Diyarbakır'da enfekte olan sağlık çalışanı sayısı 170'i buldu.

Haberler 30.06.2020 - 00:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Koronavirüs salgnnn hzla artt kentlerden biri olan Diyarbakrda bir doktor daha Koronavirüse yakaland. Özel bir hastanede çalan Op. Dr. emsettin Koç, Koronavirüs terstinin pozitif çktn duyurdu.

Diyarbakr Tabipler Odasnn verilerine göre 24 Haziranda 155 salk çalannn enfekte olduu açklanmt. Aradan geçen 5 gün içinde 15 salk çalannn daha enfekte olduu örenildi. Bununla birlikte Koronavirüse yakalanan salkçlarn says 170i buldu.

HER TARAFIM ARIYOR, ATEM DE çOK YÜKSEK, UYUYAMIYORUM

Koronavirüs testi pozitif çkan Koç, 3 gündür hastanede tedavi gördüünü söyledi. Sputnike konuan Koç, u açklamalarda bulundu.

Bir haftadr basit krgnlk, burun aknts ve benzeri ikayetlerim oldu. Dört gün önce de ateim yükseldi. Her tarafm aryor, ateim de çok yüksek, uyuyamyordum. Hastaneye gidip tetkiklerimi yaptm. Test verdim, tomografi çektirdim, sonuç pozitif çkt. u an hastanede yatyorum. Ateim çok yüksek, her tarafm aryor. u bir gerçekliktir, yaamn her alannda bir sorun olutuu zaman evrensel normlar çerçevesinde deerlendirip buna göre bir çözüm yolu bulmak her zaman ideal olandr.

Bu ideal olan yolu hem sistem kendisine mal edebilmeli hem toplum kendine mal edebilmeli. Dorusunu söylemek gerekirse iki tarafta problem var, hem sistem bu konuda evrensel normlara göre bir gidiatta problem yayor hem de toplum bu problemi yayor. Toplum çok rahat, vurdumduymaz. Toplum o kadar rahat ki söylenen tedbirleri almyor.

TOPLUMUN ÖNEML BR KISMI BU SÜREC YAAYACAK GB

Hastalar ile arasna mesafe koymadan rutin muayesine devam ettiini ifade eden Koç, Hastalarmdan birinden mi kaptm, baka yerden mi kaptm bilmiyorum. Sonuçta virüse yakalandm ama öyle görünüyor ki toplumun önemli bir ksm bu süreci yaayacak gibi. Sonu herkes için ölümlü olan bu dünyada herkesin sevgiyi, saygy, hogörüyü, ötekini anlamay, bark olmay, iddetsiz de yaanabileceini, empati kurmay ve önce vicdannn sesini dinleyerek dünyann yaanlabilecek konuma gelmesinde çaba göstermesi gerekiyor. Bunun için eski alkanlklardan vazgeçmesi gerekiyor dedi.

Ana Sayfaya Git