Üsleri kapatın

Siyonist terör şebekesinin Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılarına tepkiler devam ederken STK'lar, söz konusu kınamaların yetersiz kaldığını belirterek hükümet olarak israile yönelik yaptırımlar konusunda somut adımların atılması gerektiğini belirtti.

Haberler 17.05.2021 - 01:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR-galci israilin Filistinli Müslümanlara yönelik katliamlarna Dur denilmesi gerektiini belirten STKlar, Türkiyenin askeri, diplomatik, hukuki, ticari ve ekonomik tüm ilikilerini kesmesini ve hatta ihtiyaç olduu üzere silah, mühimmat ile istihbarat desteklerinde bulunmasn istedi.

Kürecik ve ncirlik üslerinin kapatlmasyla ilgili STKlardan ciddi bir bask olduunu söyleyen ehitler Kervan Platformu Bakan Ömer çelik, Sayn Cumhurbakanda gerekirse kapatrz diye bir beyanat vermiti. ehitler Kervan Platformu olarak kendisine seslenmek istiyoruz: Sayn Cumhurbakanm gerektii kadar gerekmitir. Kürecik ve ncirlik hava üslerini kapatalm. çünkü bir ülkede baka bir ülkenin böylesi muazzam ve büyük bir üssünün olmas bir nevi igaldir. ifadelerini kulland.

Cumhurbakan Erdoann Gerekirse ncirlik ve Küreciki kapatrz ifadelerine binaen sözlerine devam eden çelik, ABD medyasnda bile bazen tartlan ciddi bir konu var, eer ncirlik Üssü kapatlrsa 50ye yakn B61 hidrojen bombalar ne olacak? diye. Birçok üstte tahrip gücü ciddi anlamda yüksek bombalar var. Bu bombalar yarn ülkemizin bana da bela olacak. O yüzden Kürecik ve ncirlik hava üslerini kapatalm. Eer bu onlara zarar veriyorsa can damarlarn keselim. dedi.

slam Birlii Tekilat adn deitirsin, ticaretle urasn

Bununla birlikte günlerdir israil hunharca, vahice ve orantsz bir ekilde kadn-çocuk demeden, sivil ya da askeri yerleim yeri ayrt etmeden bombalar yadrdn söyleyen çelik, toplantlarnda sadece knama mesaj sonucuna varan slam Birlii Tekilatna da u cümlelerle seslendi:

slam Birlii Tekilat adn deitirsin, yahudi, siyonist ya da Hristiyan Birlii Tekilat yapsn. Bu tekilat gitsin ticaretle urasn. Zaten bunlarn bandakiler hepsi Körfez Krallarnn hegemonyas veya emsiyesi altnda. Onlarn yannda kalp dünyalarn abad etsinler, tatillere çksnlar. Hatta slam ülkeleriyle ilgili bilgi ve istihbaratlar yahudilerle paylasnlar. çünkü onlar bir araya geldiklerinde saldrlar sadece knyorlar. Bundan baka bir ey söylemeleri ne tahmin edilir ne de beklenilir. Müslümanlar birlik olmad müddetçe Filistinde, Arakanda, Suriyede veya Müslüman kannn akt birçok slam beldesinde bu katliamlar devam edecek ve Allahta bunun hesabn soracaktr. Allahtan dileimiz Müslümanlarn birlik olup melun siyonistlere haddini bildirmesidir.

Türkiye, israille olan tüm ilikilerini kesmeli

Filistin halk israili bir devlet olarak deil, siyonist igal rejimi ve güçleri olarak gördüünü hatrlatan Özgür-Der Diyarbakr ube Bakan Murat Koç, Bu anlamda biz Türkiyenin bandan beri israille tüm diplomatik, hukuki, ticari, ekonomik ve demokratik ilikilerini kesmesini bekliyoruz. Bu açdan Türkiyedeki Müslümanlar olarak yllardr bunu vurguluyoruz: Biz de israili devlet olarak deil, bir igal rejimi ve siyonist çete olarak görüyoruz. Bu açdan Türkiyedeki Müslümanlarn çars Türkiyenin israille olan bütün ilikilerini kesmesi, onu terör devleti deil bir siyonist terör çetesi olarak tanmlamasn istiyoruz. eklinde konutu.

Koç, Bu açdan da Filistin meselesine duyarl olan bütün devletlerle diplomatik kanallar Filistin-Kudüs balamnda gelitirmesini ve bu diplomatik kanallar kullanmasn istiyoruz. slam devleti olduunu iddia eden devlet, yer ve beldelerin de ayn ekilde Afganistanndan Pakistanna, Arap Birliinden D-8e kadar bütün slam ülkelerinin içinde bulunduu platformlara bu çarda bulunuyoruz: srail bu cesaretini, gücünü, cüretini bata slam devleti olduunu iddia eden ülkelerin bandakilerinin sessizliinden alyor. Filistinli kardelerimizin beklentisi ise bu igal çetesinin Ortadoudan sökülüp atlmas, bamsz ve özgür bir Filistin Devletinin kurulmas ve 1948 ylndaki snrlarna dönmesidir. diye belirtti.

Filistinlilere gerekli silah, mühimmat, istihbarat destei salanmal

Türkiyenin Azerbaycan ve Libyaya salad askeri desteklerin aynsn Filistine de salamas gerektiine vurgu yapan Koç, Türkiyenin israille askeri bir komuluu yok fakat Türkiye, Azerbaycana ve Libyaya nasl destek olduysa Filistinli kardelerimize de gerekirse silah, mühimmat, istihbarat ve bu anlamda baka ne gerekiyorsa her türlü destei açk bir ekilde vermesi gerektiini ifade ediyoruz. çünkü biz ve Müslümanlar topraklardaki insanlar sustukça israil daha da saldrganlaacak. Bu suskunluk ayn zamanda israile destek veren zalim devletlerinde iine geliyor. ifadelerini kulland.

srailin korkak bir rejim olduunun altn çizen Koç, srail tepkilerden çekinir. O halde Müslümanlarn sklmamas ve sürekli ellerindeki imknlar kullanarak bu çeteye kar Filistinli kardelerimizle güçlü bir dayanma içinde olmas gerekir. nsani yardmdan tutun da oradaki kardelerimizle her türlü eylemsel destek içinde olmamz gerekiyor. slam ümmeti Allaha Hamdolsun bu konuda duyarldr. Müslümanlarn duyarllnn artmas ve siyonist rejiminin de bu açdan tamam ile def edilmesi için daha youn eylemlere ve ittifaklara girilmesi gerektiine inanyoruz. eklinde konutu.

Kardelerimize saldrlyorsa bunda savunma hakkmz vardr

Türkiyenin slam ülkeleri içerisinde bir an önce öncülük yapmas gerektiini belirten Din Bir-Sen Diyarbakr ube Bakan Mevlut Yldz, Amerikann Türkiyedeki üslerini kapatmas gerekir. Türkiye ve dier slam ülkeleri, kendi meclislerinde askeri birliklerini oraya gönderme onayn almas lazm. çünkü kafir israil iyilikten anlamyor. slamda ve dier inançlarda saldr durumunda kendini koruma hakkn vardr. Hele ki slam dinindeki ilk kblemiz olan Mescid-i Aksaya ve oradaki ibadet eden kardelerimize saldrlyorsa bunda bizim savunma hakkmz vardr. diye belirtti.

sraile askeri müdahalenin kaçnlmaz hale geldiine vurgu yapan Yldz, Siyonist israil, oraya kara hareketi balatyor. Gerekirse Türkiyede Filistine girecek, Azerbaycana HA ve SHAlarn nasl gönderdiyse Filistine de göndermesi lazm. çünkü bu zalim israil ne laftan ne de iyilikten anlyor. Bizde bunlara laftan anlamayann hakk kötektir sözü misali davranmamz gerekir. dedi.

Yldz, Peygamberimiz, mürikleri ilk önce slama davet etti. Mürikler kar koyunca Efendimiz de askeri seçeneini öne koydu. Peygamber Efendimiz Mekkeyi de fethederken kendilerine saldranlara bile hepiniz güvendesiniz dedi. Bizler bir an önce Mescid-i Aksay kurtarmamamz ve bu kafirlerin ayaklar altndan kaldrmamz gerekiyor. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git