Üst geçit istediler

Kazaların yoğun olarak yaşandığı Çelikevler mahallesi sakinleri, Diyarbakır Elazığ karayolu üzerine üst geçit istediler.

Haberler 14.01.2022 - 10:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn merkez Yeniehir ilçesine bal çelikevler Mahallesinde yaanan trafik kazalarndan ötürü oluan maduriyeti giderilmesi için üst geçit istediler.

Diyarbakr-Elz Karayolu üzerinde bulunan çelikevler Mahallesinin sakinlerinin yaad trafik kazalarnn nedenini yerinde görmek için mahalleye giden HÜDA PAR Yeniehir lçe Bakan Muzaffer Beber, burada iki hafta önce okula giderken arabann çarpmas sonucu vefat eden Mehmet Arban babas Hamza Arba ziyaret etti. Beberi mahalle muhtar ve mahalle sakinlerinin yan sra önceden mahallede yaanan trafik kazazedelerinin yaknlar karlad.

Muhtar, mahallede yaanan kazalarn nedenlerini ve bu konuda yetkililerle yaptklar görümeleri Bebere anlat. Muhtar ayrca mahallenin dier sorunlar olan çamur ve altyap sorunlarn da dile getirdi.

Anlatlanlar dinleyen ve mahalledeki sorunlar yerinde gören Beber, yetkililerin bir an önce çelikevler sakinlerinin sesine kulak vermeleri gerektiini söyledi.

MAHALLENN SORUNLARI çOK

Diyarbakrn Yeniehir ilçesine bal çelikevler Mahallesindeki sorunlar daha önceden de birçok defa dile getirdiklerini belirten Beber, Dile getirdiimiz sorunlarn birçou henüz çözülmü deil. Halkmz halen madur ve maduriyetleri devam ediyor. Özellikle çelikevler Mahallesinin ortasnda geçen anayol en büyük sorunlardan biri. Bu yoldan geçen araçlar çok süratli ilerliyorlar. Bu yolda ayda bir ya da iki kaza meydana geliyor. Bu kazay yaayan vatandalarmzdan bazlar hayatn kaybediyor ya da yaralanyorlar. Geçtiimiz hafta burada yine bir kaza oldu ve bir amcamz ar bir ekilde yaraland. Ondan önce de ilkokula giden bir evladmz arabann çarpmas sonucu vefat etti. dedi.

çelikevler Mahallesi sakinlerinin, kazalarn çokça meydana geldii anayol üzerinde bir üst geçidin yaplmasn istediklerini aktaran Beber, yetkililere seslenerek unlar söyledi:

Burada yaanan kazalarn vebali Diyarbakr yönetenlerin üzerindedir. Yetkililer burada üstgeçit yapmak zorundadr. Yetkililer burada suçu Karayollarna, Karayollar da suçu dier yöneticilerin üzerine atyorlar. Bunu yapmayn! Burada yetki sahibi olan herkes bu vebali altndadr. Ölen her bir cann sorumluluu sizin üzerinizdedir. O yüzden burada üst geçit, klandrma ve kontrollü geçi yaplmaldr ki canlarmz yanmasn. Tüm yetkilileri bu noktada göreve çaryorum! çelikevlerin bu maduriyeti bir an önce giderilmelidir.

SOKAKLARI çAMUR çERSNDE

Mahallenin sokaklarnn çamur içerisinde olduuna da dikkati çeken Beber, Bu mahallede kurulan Pazar bile çamur içerisinde. Yetkililerden ricamz bu sorunlarmzn takipçisi olsunlar. Diyarbakr gibi Türkiyenin büyük ehirlerinden biri olan bir kentin mahallesine yakmayacak bir görüntüdür bu. çelikevler Mahallesinin bu hali kabul edilemez. Karayollar, Devlet Su ileri, Büyükehir ve Yeniehir Belediyelerinden hangisi olursa olsun fark etmez, kimin elinden ne geliyorsa bu mahalledeki sorunlar yerinde görüp bir an önce yapmaldrlar. Aksi takdirde buradaki insanlarn vebali yöneticilerin boynuna olacaktr. eklinde konutu.

OKULA GTMEK ZORUNDA OLDUU BR YOLDUR

çelikevler Mahallesinde bulunan anayolda yeenine otobüsün çarptn ve yeeninin yaralandn dile getiren mahalle sakinlerinden Hamza Koyuncu, Bu yolda üstgeçit yok, arabalar çok süratli geçiyorlar. Bu konuda muhtarmz birçok dilekçe yazmasna ramen herhangi bir gelime olmad. Bu mahalleye kimse hizmet etmiyor. Kazalarn son bulmas için burada üstgeçit ve krmz klarn yaplmas lazm. çünkü süratli arabalarn geçtii bu yoldan çocuklar okula gitmek zorundalar. Bu yolda 20nin üzerinde ölümlü ya da yaralanmal kaza yaand. Bundan devletin de haberi var. ifadelerini kulland.

YOLA ÜST GEçT STYORUZ

Yllardr yol ve üst geçit sorunlarnn bir türlü çözülmediini belirten Mehmet Bingöllü ise, Kim bize hizmet ederse biz onlara duac olacaz. Hakikaten büyük maduriyetler içerisindeyiz. Burada düzenli ve sistemli çalma yok. Yetkililerin gelip halimizi görmeleri lazm. Yamur yad zaman yollarda biriken çamurdan dolay evlerimizden darya adm atamyoruz. Sokaklarda bulunan bütün rögar kapaklarnn az açk ve bu yüzden bu rögarlarn içi çöple, toprakla, çaklla dolu hale gelmi. Yetkililerden ricamz bu sorunlarmzn takipçisi olmalardr.

Ana Sayfaya Git