Filiz YAŞA/M. Emin FİDAN
DİYARBAKIR(SÖZ)-Merkez Kayapınar ilçesi Cücük Mahallesindeki TOKİ 2 Sokakta yer alan ticaret merkeziyle ilgili usulsüz satış ve işgal semt sakinleri ile esnaf arasında gerilime yol açtı.
Bölgedeki iş merkezinin bazı bölümlerinin düşük bedellerle el değiştirdiği, büyütme çalışmalarının ise yol, kaldırım ve yeşil alanların işgal edilerek yapıldığı semt sakinleri tarafından iddia edildi.
İlçe Belediyesinin yaşananlara karşı sessiz kaldığı öne sürülürken, yapılan tüm şikayetlere ilgili kurumlardan olumlu sonuç alamadıklarını iddia eden, kimi esnaf ve semt sakinleri, işgal dur denilmesini istedi.
400 Bin Liraya Satın Alındı İddiası
Semtte esnaflık yapan Recep çelik, bazı mülk sahiplerinin iş merkezindeki bağımsız bölümleri yaklaşık 400 bin liraya satın aldıklarını söylediklerini aktararak işlemlerin denetimsiz olduğunu öne sürdü. çelik, Mülk sahipleri kendileri söylüyor; Biz 400 bin lirayı belediyeye ödedik, burayı belediyeden aldık diyorlar. Eğer gerçekten bu rakama veriliyorsa bize de versinler, biz 800 bin lira verelim. Böyle bir satış nasıl olur, anlamıyoruz. Dedi.
İş Merkezi Yeşil Alanı ve Otoparkı İşgal Ediyor
çelik, yapılan büyütme ve genişletme çalışmalarının da çevre düzenini bozduğunu savundu. çelik, 100 metrekarelik bir dükknı 150 metrekareye çıkarıp yolun, kaldırımı, hatta yeşil alanın üzerine taşıyorlar. çocukların okula gideceği yol kapanıyor. Otoparkın bile üzerine yapı yapılıyor. Dünyanın neresinde hazır otopark işgal edilir? diye tepki gösterdi..
Korku Hkim Ama Biz Sesimizi çıkarıyoruz
Bölgedeki vatandaşların çoğunun baskı ve çekinme nedeniyle yaşanan sessiz kaldığını iddia eden çelik, Bu bölgede insanlar korkudan ses çıkaramıyor. Ama ben yalnızca Allahtan korkarım. Düzen neyse o uygulanmalı: Yeşil alan korunmalı, kaldırım korunmalı, otopark korunmalı şeklinde konuştu.
Tokinin Haberi Yok İddiası
çelik, mülk sahiplerinin TOKİden aldıklarını söylediği bağımsız bölümlerin büyütülmesinin TOKİnin bilgisi dışında yapıldığını düşündüklerini ifade ederek, İddiaları şu, büyütme işlemlerini belediye yapıyormuş. TOKİnin bundan haberi olduğunu sanmıyorum. Haberi olsa müdahale eder, belki de malları geri alır.
Cumhurbaşkanımıza Sesimizi Duyurun
Esnaf, hem Kaymakamlık hem de belediyeye başvuru yaptıklarını ancak yanıt alamadıklarını belirterek konunun üst makamlara iletilmesi çağrısında bulundu: Kaymakamlığa da gittik, belediyeye de gittik. Ses yok. z Cumhurbaşkanımızın ve ilgili kurumların sesimizi duymasını istiyoruz. İşgale son verilsin.