Uyuşturucu yuvasıydı şimdi ıslah merkezi!

Diyarbakır Ak Sevdalılar Yardımlaşma Derneği, Kayapınar ilçesi Peyas Mahallesi Gaziler Bulvarı'nda madde bağımlılarının yuvası olan metruk binayı restore edip, uyuşturucu ile mücadele merkezine çevirdi.

Haberler 06.06.2020 - 00:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda 2010 ylnda kurulan Ak Sevdallar Yardmlama Dernei, 2016 ylnda madur insanlara gönüllü olarak yardmc olarak faaliyetlerine balad. Dernek, önemli bir çalmaya imza atarak Kayapnar ilçesi Peyas Mahallesi Gaziler Bulvarnda bulunan ve madde bamllarnn mekan haline gelen metruk binay restore edip, uyuturucuyla mücadele merkezi haline getirdi.

UYUTURUCU MEKANIYDI

Diyarbakr Ak Sevdallar Yardmlama Dernei Bakan Mihdat Kavmaz, 2010 ylnda dernei kurduklarn, 2016 ylnda resmi olarak ilemlere geçtiini söyledi. Ellerinden geldikçe vatandalara yardmc olmaya çaltklarn aktaran Kavmaz, Bir hzr ekibimiz var, bir hastane ekibimiz var. Hastane ekibimiz madur ve ihtiyaç sahibi olan engelli vatandalarmzn refakatçi olarak hastanedeki tüm ilemlerinin takipçisi olarak ilemlerini salyor. Hzr ekibimiz ise darda maddi durumu olmayan ailelere yardmda bulunuyor. Bir odamz salk birimi, dier odamz uyuturucuyla mücadele odas olarak faaliyet yürütüyor. Elimizden geldikçe gençlerimize spor aktiviteleri uygulayp onlarla empati kurmaya çalyoruz. Kurarken de uyuturucunun ne kadar zararl olduunu gençlerimize izah ediyoruz. Biz hiçbir gencimizin toplumdan dlanmasn istemeyiz. Tam tersine onlar topluma kazandrmak istiyoruz. Mevcut ekibimiz genç ve dinamik arkadalarmzla birlikte bize destek salama amaçl, her hangi bir ücret almyorlar dedi.

MADUR NSANLARA DOKULUNACAK

Ak Sevdallar Yardmlama Dernei Proje Koordinatörü Ezgi Ergünlü, dernee kadnlarla ilgili çalmalara katlmak için geldiini söyledi. Ergünlü, Yardma ihtiyaç çok fazla insan gördüüm için buraya geldim. Benim bir ablam engelli, onun için neyin nasl olduunu çok iyi biliyorum. Buras halka açk bir yer. Herkesi çalmalarmza katlmaya davet ediyoruz. Madur insanlarn gönlüne dokunacaz, dokunulmadk gönül brakmayacaz diye konutu.

Ana Sayfaya Git