Uzay Haber Yılın Kanalı!

"Yılın Televizyon Kanalı" ödülüne layık görülen kardeş kuruluş Uzay Haber ödülünü Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın elinden aldı. Erdoğan, "Anadolu basını demokrasinin beslenmesi ve sağlıklı işlemesi bakımından hayati öneme sahip" dedi.

Haberler 17.09.2021 - 11:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HABER MERKEZ

Yayn hayatna balad gün itibariyle görsel medya alannda büyük çr açan, haber ve tartma programlaryla izleyicileri ekrana balayp, Aile Televizyonu olma ilkesiyle yayn hayatn sürdüren, Uzay Haber Televizyonu, Anadolu Yaynclar Birlii tarafndan Yln Televizyon kanal ödülüne layk görüldü. Uzay Haber Televizyonu Genel Yayn Yönetmeni Ömer Büyüktimur, önceki akam Cumhurbakanl Külliyesinde düzenlenen ödül töreninde, Yln Televizyon kanal ödülü plaketini, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann elinden ald.

ÖDÜLLER SAHPLERN BULDU

Yurdun dört bir yannda yürütülen saha aratrmas sonucunda Anadolu Yaynclar Birlii tarafndan baarl görülen yayn kurulular ile gazeteci ve televizyon programclarn mesleki alanda onura etmek üzere her yl geleneksel hale getirdii, Anadolu Medya Ödülleri yarmasnn ödülleri önceki akam Cumhurbakan Külliyesinde düzenlenen törenle, sahiplerini buldu.

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann katlmyla gerçekleen törene, Cumhurbakan Yardmcs Fuat Oktay; Aile, çalma ve Sosyal Hizmetler Bakan Derya Yank, AK Parti Genel Bakanvekili Binali Yldrm, siyasi parti temsilcileri, milletvekilleri, medya temsilcileri ve gazeteciler katld.

MLL RADENN SAHPLENLMES

Törende aç konumas yapan Anadolu Yaynclar Birlii Bakan Sinan Burhan, Anadolu medyasnn önemine vurgu yaparak, yerel medyann doru habercilik yapmak için çok çaltn belirtti. Burhan, Bizler dier basn organlar gibi 27 Mays darbesine destek vermedik, 12 Eylül darbesinde yoktuk, 17-25 Aralk hain darbe giriimi yapan kii ve kurumlara kar milli iradenin yannda yer aldk. ifadesini kulland.

Dijital medya ve sosyal medyann son dönemde kontrolsüzlemeye baladn vurgulayan Burhan, sosyal medyada düzenlemenin yaplmas gerektiini, kimsenin özgürlük ad altnda bakasnn hayatn karartmaya, ulusal güvenlie zarar vermeye hakk olmadn da sözlerine ekledi.

ÖZGÜR, SORUMLU ve MLL BASIN

Cumhurbakan Erdoan, konumasna ödül alanlar tebrik ederek balad. Bünyesinde 320 mahalli ve bölgesel radyoyu, televizyonu, gazeteyi, dergiyi bir arada buluturan Anadolu Yaynclar Derneinin (AYD) yürüttüü faaliyetleri takdirle izlediklerini belirten Erdoan, dernein mahalli basnn sesi olma yannda milli meselelerde ortaya koyduu onurlu tavrn Türk medyasnn gerçek duruunu yansttna inandn söyledi.

Medya özel ödülleri kapsamnda Ahmet Kekeç, Ferhat Koç, brahim Toru, Markar Esayan gibi son yllarda hayatn kaybeden isimlerin yaatlyor oluunun önemli bir vefa ve kadirinaslk örnei olduunu aktaran Erdoan, bu vesileyle görevleri banda hayatn kaybedenler bata olmak üzere ahirete irtihal eden tüm medya mensuplarn rahmetle and.

Özgür, sorumlu ve milli basnn milletin aydnlk yarnlara ulama mücadelesinin en önemli destekçilerinden olduunu vurgulayan Erdoan, ülkenin dört bir yannda adeta diini trnana takarak çeitli mecralarda görevlerini yürüten tüm medya mensuplarna teekkür etti.

Erdoan, Hakikatin, hakkn, hukukun, özgürlüün, velhasl insana dair her özlemin savunucusu olarak gördüüm medya mensuplarmzn her birine baarlar diliyorum. Bilhassa bugün burada birlikte olduumuz kardelerimize büyük ve güçlü Türkiyenin inasna verdikleri destek için ükranlarm sunuyorum. Siyasi hayatmz boyunca hep yakn mesai içinde olduumuz basnmzla inallah daha nice yollar birlikte yürüyecek, daha nice güzel haberler paylaacaz. diye konutu.

DEMOKRASNN BESLENMESNE SAHP çIKTI

Anadolu basnnn demokrasinin beslenmesi ve salkl ilemesi bakmndan hayati öneme sahip olduunu dile getiren Erdoan, hem halkn vaktinde ve doru bilgilenmesi hem de idarecilerin halkn gündemini salkl takip edebilmesi bakmndan medyann yeri doldurulamayacak bir görev ifa ettiini vurgulad.

Doru ve hakikatli bir kanaatin besledii demokrasi kültürünün milli iradenin üstünlüünün güçlü ekilde korunmasnn da temel art olduunu belirten Erdoan, genel olarak basn, özellikle de Anadolu basnnn bu yönüyle de mutlaka desteklenmesi ve tevik edilmesi gereken bir vazife gördüünü kaydetti.

Bunlar söylerken aslnda ülkede geçmii iki asr bulan basn hayatnda aa yukar hep ayn balklar altnda gündeme getirilen tartmalar da ifade etmi olduklarn belirten Erdoan, öyle devam etti: Tartmann bir tarafnda icraatlarnn eletirilmesinden holanmayan yönetimler, dier tarafnda ise maeri vicdan yerine belli çkar çevrelerinin aparat olmakla itham edilen basn vardr. Nitekim basn tarihiyle ilgili çalmalara baktmzda Avrupa ve Amerikadaki basnn ortaya çk ve gelime süreciyle bizdeki serencam arasndaki keskin fark açkça görülmektedir. Bununla birlikte çanakkale Sava, stiklal Harbi, Kbrs çkarmas, terörle mücadele, 15 Temmuz gibi kritik dönemlerde basnn önemli bir ksmnn sergiledii onurlu yaklam tarihimize anla, erefle kaydedilmitir. Ayn ekilde 27 Mays Yassada yarglamalar, muhtralar, 12 Eylül, 28 ubat gibi dönemlerde ülkesinin ve milletinin deil de darbecilerin yannda saf tutanlar da milli hafzamzn kara kapl defterine mimlenerek ilenmitir. Milletimiz bilhassa 1960tan beri darbecilere ve onlarn yapt insanlk d ilere klf bulmaya çalan gazeteci sfatl haysiyet cellatlarn unutmad, unutmayacak. Ülkesi, halk ve mesleinin itibar için özgürlüü ve can dahil her türlü riski göze alarak mücadele eden gazetecileri de bu millet asla unutmad ve unutmayacak.

Erdoan, Anadoluya sahip olamayanlarn milletin ruhunu igal etmek, her eyini elinden almak için içeriden ve dardan nice yollara, yöntemlere bavurduklarn ifade ederek, tek parti faizmi, darbeler, vesayet, siyasi, sosyal ve ekonomik saldrlarn bu zorlu sürecin farkl dönemlerdeki tezahürleri olduunu söyledi.

TARH BR YÖNETM REFORMU

Cumhurbakan Erdoan, Ülkemizi 2023 hedefleri raynda tutarak, vaktimizi ve enerjimizi heba etme giriimlerini boa çkardk. Bununla kalmadk, Cumhurbakanl Hükümet Sistemine geçi gibi önemi ve anlam ileride çok daha iyi anlalacak olan tarihi bir yönetim reformunu hayata geçirdik dedi.

Demokrasinin, hukuk devletinin, özgürlüklerin kurallarn kendi çkarlar dorultusunda eip bükenlerin, buram buram riyakarlk kokan sözleri ve tavrlarnn artk ie yaramadn bildiren Erdoan, Kendi toplumlarnn güvenlii ve refah dnda hiçbir eyi umursamayanlarn bencillikleri dönüp dolap kendilerini vuracak bir bumeranga dönütü. Göçten iklim deiikliine, terörden salgn krizine kadar dünyann ve insanln tamamn ilgilendiren her yeni snamada kendilerini gelimi olarak nitelendirenlerin aslnda ne kadar zayf olduklar anlald. ifadelerini kulland.

Verdikleri büyük ve güçlü Türkiye mücadelesinde hep yanlarnda olan Anadolu medyasnn desteini, girilen bu son süreçte daha güçlü ekilde göreceklerine inandn bildiren Erdoan, öyle konutu: Unutmaynz bu mesele ne Tayyip Erdoann kiisel meselesidir ne parti meselesidir ne baka bir ksr hesap meselesidir. 2023, Türkiyenin ve Türk milletinin yeniden ahlannn sembolüdür. 2071 özellikle Anadolunun ebedi vatanmz olduu gerçeini bir kez daha ilanmz olarak ortaya koyduumuz bir yl olacaktr. Ve 2053, sahip olduumuz tarihi mirasmza sk skya sahip çkmamzn iradesidir ifadelerini kulland.

UZAY HABERN ÖDÜLÜ ERDOANDAN

Konumalarn ardndan Cumhurbakan Erdoan, çeitli kategorilerde ödüle layk görülenlere ödüllerini verdi. Anadolu Yaynclar Birlii tarafndan Yln Televizyon kanal ödülüne layk görülen Uzay Haber Televizyonun plaketini, Genel Yayn Yönetmeni Ömer Büyüktimur, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann elinden ald.

BU ÖDÜL ZLEYCLERMZN ÖDÜLÜDÜR

Ödül sonras açklama yapan Büyüktimur, basnn temel ilkesinin doru, tarafsz ve objektif yaynclk olduunu belirterek, bunlar kadar, ülkenin ve milletin birlii ile dirlii için de yürütülen mücadelenin bir parças olmas gerektiini söyledi. Uzay Haberin yayn hayatna balad gün itibariyle, basn ahlak ilkelerinden taviz vermedii gibi, yayn merkezi olarak Diyarbakrn da, sosyal, siyasal, ekonomik ve kültürel alanda gelimesine öncülük ettiini belirten Büyüktimur, yüzlerce yayn kuruluu arasnda, Uzay Haber Televizyonun Yln Televizyonu seçilmesinin gurur verici olduunu belirterek, Aldmz ödül, anlaml ve deerlidir. Bu ödül, mesleki yöndeki sorumluluumuzu arttrd gibi baarmz da bir ölçüde taçlandrmtr. Bu ödül, Uzay Haber ailesinin, izleyicisinden, kanaln mutfanda çalan herkesin, emei ve katks bulunmaktadr. En büyük katk da, hiç kukusuz ki, kanal her yönüyle finanse eden, kuruluumuzun yönetim kurulu bakan sayn Mehmet Ali Altndandr. Ödülü de, Cumhurbakanmzdan kendilerinin adna, alm olduk. Bu ödül, tüm izleyicilerimize ait bir ödüldür.

Ana Sayfaya Git