Uzmandan toz taşınımı uyarısı

Uzman Dr. Berat Çolak: “Çocuklarda astım, anne adaylarında ise hipertansiyona neden oluyor. Toz taşınımında dışarı çıkması zorunlu olan çocuklar ve anne adayları maske kullansın” dedi.

Haberler 20.04.2022 - 01:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR - Toz tanmnda dar çkmak zorunda kalan çocuklar ve anne adaylarna uyarlarda bulunan Diyarbakr Kadn Doum ve çocuk Hastalklar Hastanesi Bahekimi Uzman Dr. Berat çolak, Solunum, toz tam çocuklarda akcier ile solunum yolu hastalna, anne adaylarnda ise hipertansiyona neden olduundan, toz tanmnda dar çkmak zorunda olsalar mutlaka maske taksnlar dedi.

Meteoroloji 15. Bölge Tahmin ve Uyar Merkezinden yaplan açklamaya göre, Kuzey Afrika üzerinden gelecek toz tanm hadisesinin dün itibariyle Diyarbakrda etkili olan ve çaramba sabah saatlerinde etkisini kaybetmesi beklendii belirtildi. Diyarbakr Kadn Doum ve çocuk Hastalklar Hastanesi Bahekimi Uzman Dr. Berat çolak, bu açklamann üzerine toz tanmnda dar çkmak zorunda kalan çocuklar ve anne adaylarna uyarlarda bulundu.

çocuklarda solunum yolu hastalna neden olmakta

Toz tanm 6 ile 12 ya aralndaki çocuklarda solunum yolu hastalna neden olduunu ifade eden Uzman Dr. çolak, Kuzey Afrika üzerinden gelecek olan toz tanm ilimiz Diyarbakr ve çevre illerde de çok youn olarak his edilecek. Bunun la ilgili özellikle 6 ile 12 ya aras çocuklarn daha dikkat olmasn öneriyoruz. çocuklarda belirtilen yalarda akcieri tam gelimediinden, öksürük, hrltl solunum ve solunum sknts yaamalar söz konusu olabilir. Ailelerin buna dikkat etmesi ve çocuklar gerekmedikçe darya çkarmamalarn öneriyoruz. Ayrca dar çkmak zorunda olduklarnda mutlaka koruyucu maske takmalarn tavsiye ediyoruz dedi.

Havadaki mikrop 4 kat artmakta, anne adaylar maske takmal

Anne adaylarna da uyarlarda bulunan Uzman Dr. çolak, Bu süreçte anne adaylarnn da dikkat etmesi gerekiyor. çöl tamnn youn olduu bugünlerde anne adaylarnn dar çkmasn önermiyoruz. Anne adaylarnn gebelik hipertansiyona neden olduunu yaplan çalmalarda ortaya koymutur. Anne adaylarnn bu süreçte gebelik hipertansiyon ikayetleri ile acil servislerimizde bavurular olabilmektedir. Özellikle çocuklar ve anne adaylar olmak üzere tüm vatandalarmzn bu süreç içerisinde dar çktklarnda mutlaka maske takmalarn öneriyoruz. Toz tamn olduu günlerde havadaki mikrop says normal günlere göre 4 kat artndan daha dikkatli ve duyarl olmalarn belirtiyoruz diye konutu.

Ana Sayfaya Git