Vahşi cinayetin cezası belli oldu

Kocasını sevgilisiyle öldürüp çöp diye kapı önüne bırakmıştı…

Haberler 04.06.2022 - 00:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda gönül ilikisi yaad sevgilisini eve alan ancak bir süre sonra eve gelen kocasna yakalannca sevgilisiyle birlikte kocasn öldürüp kolileyip çöp diye kap önüne brakan H.Ü ile sevgilisi V. Ö.ye verilen arlatrlm müebbet hapis cezas Yargtay 1. Ceza Dairesince onand.

Diyarbakrn Kayapnar ilçesinde eve ald sevgilisiyle bir olup kocas RÜyü öldüren H.Ü (55) ile sevgilisi V.Önün arlatrlm müebbet hapisle cezalandrld dava Yargtay tarafndan incelendi.

Yargtay, sank H.Ünün ei evde olmad zamanlarda sevgilisini eve aldn itiraf ettiini, hatta einden boanp V.Ö ile evlenmek istediini, ancak V.Önün yasak iliki yaamay tercih ettiini belirtti.

Olay günü maktul R.Ünün evden çkmasndan hemen sonra V.Önün eve geldii, durumdan üphelenen maktulün eve geri geldii, kapy açmak istedii, ancak einin kilitlemesi nedeniyle kapy açamaynca zile bastn kaydetti.

Yargtay, kadnn kapy açmasyla maktulün sigara kokusu aldn, einin sigara içmediini bildii için evde bakas olduundan üphelenip odalar arad srada banyoda einin sevgilisi V.Ö ile karlat ve bouma srasnda V.Önün karnndan ald bçak darbesiyle yaralandn gören H.Ünün yere düen bça alp kocasnn boynuna saplad kaydedildi.

CESED çÖP DYE ATIP KIZ KARDENE çAY çMEYE GTM

Sank H.Ünün ar yaral kocasn banyoda ölüme terk ettii, yaral sevgilisinin yarasn pansuman ettikten sonra evden ayrldn belirten Yargtay, kadnn soukkanllkla cinayet gecesi kz kardeinin evinde kaldn, ertesi sabah eve gelerek banyoda yatan kocasnn cesedine baktktan sonra tekrar kz kardeinin evine kahvalt yapmaya gittiini ifade etti.

Yargtay sank kadnn, eve ikinci kez gelerek kocasn siyah poetin içine, ardndan koliye yerletirip çöp diye evin kapsna braktn, banyodaki kan lekelerini temizleyerek delilleri yok ettikten sonra tekrar kz kardeinin evine çay içmeye gittiini bildirdi.

SUç DELLLERN GZLED NDRM YOK

Yargtay, sank VÖ ile sevgilisi H.Ünün maktul R.Ü üzerinde ortak hkimiyet kurup itirak halinde cinayeti iledikleri sonucuna vard.

Kadnn cinayetten sonra einin cesedinden kurtulabilmek için onu cenin pozisyonu alacak ekilde poetleyip kolileyerek kap önüne brakp evdeki kan lekeleri ve elbiseleri ykad için suç delillerini gizledii belirtildi.

Einin korunan yaam hakkn ihlal eden H.Ünün olay sonras soukkanllkla 112ye haber vermeden cesedi evde iki gün brakp ardndan kolileyip çöp diye att için verilen cezann yasaya uygun olduu ifade edildi.

CESED BANYODA BIRAKIP 6 SAAT DNLEND

Yargtay kadnn sevgilisi V.Önün cinayet sonras evde 6 saat dinlenip kanl elbiselerinin kurumasn beklediini, hiçbir pimanlk göstermeden cesedi olduu yerde brakp kendi evine giderek çocuklarna gasp edildii yalanyla yaralanmasn hakl göstermeye çaltn vurgulad.

Yargtay, H.Ünün hayattaki en yakn olan eini ahlaken kabul edilemeyecek ekilde aldatp V.Öyü müterek konuta almasyla maktul R.Ünün duygu dünyasnn derinden etkilendiine dikkat çekti.

27 yl evlilik hayat süren, orta yal ve çocuklar olmayan R.Ünün hayattaki en yakn ei H.Ünün eve baka erkek almasnn oluturduu duygu durumuyla einden üphelenip odalar ararken sank V.Öyle bouurken maktulün ölümünden birinci derecede sorumlu olduu için verilen müebbet hapis cezasnda bir isabetsizlik olmad, kararn hukuka uygun olmas nedeniyle oy birliiyle onanmasna karar verildi.

Ana Sayfaya Git