Vahşilikten kurtuluyoruz

Büyükşehir Belediyesi, 1996 yılından beri evsel atıkların vahşi depolama yöntemiyle dökülme sorununu çözmek için çalışmalara başladı. İl Valisi Münir Karaloğlu'nun talimatıyla başlatılan çalışmalar kapsamında Karacadağ'da bulunan vahşi çöp depolama alanı ıslah edilecek, AB standartlarına uygun bir katı atık tesisi inşa edilecek. Büyükşehir Belediyesi, atıklardan kaynaklı meydana gelen çevresel sorunların ortadan kaldırılması amacıyla başlattığı çalışmalar kapsamında, çöplerin gelişen teknolojiye ve mevzuatlara uygun olarak bertaraf edilmesi ve ekonomiye kazandırılması için uygun tekniklerle geri dönüşümü sağlayacak ve çevresel sorunları ortadan kaldıracak.

Haberler 07.07.2020 - 00:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

l Valisi ve Büyükehir Belediye Bakan Vekili Münir Karalolu, ehrin 25 yllk çöp boaltma alanndaki sorunun giderilmesi ve AB standartlarna uygun bir kat atk tesisinin kurulmas için verdii talimat dorultusunda çalma balatld.

Diyarbakr Büyükehir Belediyesi, 1996 ylndan bu yana evsel atklarn vahi depolama yöntemiyle dökülme sorununu çözmek için çalmalara balad. Diyarbakr Valisi Münir Karalolunun talimatyla balatlan çalmalar kapsamnda Karacadada bulunan vahi çöp depolama alan slah edilecek, Avrupa Birlii (AB) standartlarna uygun bir kat atk tesisi ina edilecek.

çEVRESEL SORUNLAR ORTADAN KALKACAK

Büyükehir Belediyesi, atklardan kaynakl meydana gelen çevresel sorunlarn ortadan kaldrlmas amacyla balatt çalmalar kapsamnda çöplerin gelien teknolojiye ve mevzuatlara uygun olarak bertaraf edilmesi ve ekonomiye kazandrlmas için uygun tekniklerle geri dönüümü salayacak ve çevresel sorunlar ortadan kaldracak.

SIZINTI SUYU ARITMA SSTEM KURULACAK

Entegre kat atk yönetimi tesisleri ve düzenli depolama sahas adyla hazrlanan proje çerçevesinde mevcut vahi çöp depolama sahas rehabilite edilerek, çevresel sorun giderilecek. Vahi depolamann yerine gelen atklarn özeliklerine göre ayrtrlmasn, büyük bir orandaki ksmnn geri kazanmn salayacak tesisler kurulacak. Miktar ve hacmi azaltlm evsel atklar kurulacak olan düzenli depolama sahasnda uygun teknoloji ile bertaraf edilmesi salanacak. Sznt suyu artma sistemi kurularak su kaynaklarna olas kirlilik önlenecek.

BYOGAZ TESS KURULACAK

Büyükehir Belediyesi hazrlad projede ayrca çöp gazndan elektrik enerjisi üreten Biyogaz Tesisi kuracak. Büyükehir Belediyesi, yap ilet devret yöntemiyle yapaca tesisle üretilecek elektrikten gelir salayacak.

Ana Sayfaya Git