Vali gençlerle!

Vali Karaloğlu, ilköğretim 2. sınıftan 8. sınıfa kadar olan öğrencilerin okul dışı zamanlarında ve velilerinin sürekli olarak faydalanabileceği sosyal bir eğitim projesi olarak Büyükşehir Belediyesi tarafından faaliyete geçirilen Bilgi Evinde, Millet Kıraathanesini ve dersliklerini gezdi, öğrencilerle sohbet etti.

Haberler 14.09.2020 - 00:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Valisi ve Büyükehir Belediye Bakan Vekili Münir Karalolu, Bilgi Evini ziyaret ederek burada eitim gören örencilerle bir araya gelid.

çalmalarn aralksz sürdüren Vali Münir Karalolu hafta sonunu sosyal ve kültürel alanlara ayrd. lk ziyaretini Büyükehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Bakanlna bal Bilgi Evine yapan Vali Karalolu, ilköretim 2. snftan 8. snfa kadar olan örencilerin okul d zamanlarnda ve velilerinin sürekli olarak faydalanabilecei sosyal bir eitim projesi olarak Büyükehir Belediyesi tarafndan faaliyete geçirilen Bilgi Evinde, Millet Kraathanesini ve derslikleri inceledi.

12 akll snf, 70 kiilik konferans salonu, 30 biliim snf, zeka oyunlar snf ve kulüplerin bulunduu ve 120 kiilik Millet Kraathanesine sahip Bilgi Evinde tüm alanlar gezen Vali Karalolu, Millet Kraathanesinde yapt incelemelerde, burada bulunan örencilerle samimi bir sohbet gerçekletirdi. Vali Karalolu, örencilerin sorun ve taleplerini dinledi, sorularn tek tek cevaplad. Örencilerden kraathanenin kapan saatinin ileriye alnmasna yönelik gelen talepleri olumlu karlayan Vali Karalolu, kapan saatinin ileri bir saate alnmasyla birlikte kraathanede bulunan kitap saysnn ve çeidinin artrlmas talimatn verdi. Dersliklerde de incelemelerde bulunan Vali Karalolu, yetkililere korona virüs tedbirlerini hatrlatarak dersliklerde eitim gören örencilerin saylarnn yarya düürülmesini ve sosyal mesafeye uygun ekilde snflarn oluturulmasn istedi. Biliim snfnda yapt incelemelerde Vali Karalolu tarafndan yetkililere, pandemi sürecinde yüz yüze eitime ara verilmesinin ardndan eitimde aksama yaanmamas adna Milli Eitim Bakanl tarafndan yayna balatlan EBA TVden maddi imkanszlk nedeniyle yararlanamayan çocuklarn kullanmna sunulmas talimat verildi. Zeka oyunlar odasna yönelik olarak da talimatta bulunan Vali Karalolu, Dünya Zeka Oyunlar Federasyonuyla iletiime geçilerek Diyarbakrda turnuva düzenlenmesi için çalmalar yaplmasn istedi. Ayrca, Bilgi Evinde öretmenlerle bir toplant yapan Vali Karalolu, bilgi evinin amacnn öncelikli olarak örencilerin sosyal ve kültürel anlamda geliimlerini desteklemek olduunu belirterek bu konuda yaplacaklar konusunda öretmenlerle istiarelerde bulundu. Bununla birlikte Vali Karalolu, örenci ailelerine yaplan ziyaretlerin önemine vurgu yaparak bu tür ziyaretlerin artrlmas yönünde yetkililere talimat verdi. Vali Karalolu, Bilgi Evi çknda çay eliinde vatandalarla bir süre sohbet etti.

Yol yapm ve altyap çalmalar tüm hzyla devam ediyor

Bilgi Evi ziyaretinin ardndan çalmalar yerinde görmek ve incelemelerde bulunmak amacyla Kayapnar ilçesinde bulunan Rha Caddesine geçen Vali Karalolu, 24 bin metreküp kaz, 26 bin metreküp dolgu, 15 bin ton alt temel ile temel ve 4 bin ton scak asfalt serilecek olan ayn zamanda 4 bin 800 metrekare kaldrm ile peyzaj düzenlemesi ve klandrma yaplacak caddede devam eden çalmalar hakknda yetkililerden bilgi ald. Sonrasnda Devegeçidi Köprüsü ve yaknnda bulunan Büyükehir Belediyesi mesire alannda da incelemelerde bulunan Vali Karalolu, Devegeçidi Köprüsünde yapt incelemelerde yetkililerden tarihi köprünün dokusunun korunarak bir düzenleme yaplmasna yönelik çalma yaplmasn istedi.

Piknik alanndaki incelemesinde ise Vali Karalolu, Karayollar Bölge Müdürlüü ve Büyükehir Belediyesince yol düzenlemesi yaplmas gerektiini belirterek alann daha faal hale getirilmesine yönelik olarak çevre düzenlemesi yaplmas, alanda gençler için bir kamp yeri, kadnlar içinse sosyal etkinlik noktalar oluturulmas ve alanda bulunan havuzun aktif edilerek gençlerin hizmetine sunulmas talimatn verdi.

Alanda piknik yapan ailelerle sohbet eden Vali Karalolu, ailelerle bol bol fotoraf çektirip çocuklara oyuncak hediye etti.

Ana Sayfaya Git