Vali Güzeloğlu: Terör Saldırısı

Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Demir, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Vumali Atilla, Emniyet Müdürü Tacettin Aslan ile kamu kurum müdürleri taziyeye katıldı.

Haberler 02.07.2017 - 09:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Taziye çknda gazetecilere konuan Vali Güzelolu, olay terör saldrs olarak deerlendirdiklerini belirterek, Hain bir saldr sonucu dün gece deerli kardeimiz ehit edildi. uan ilk deerlendirme bir terör saldrs olduu yönünde. Arkadalarmz biliyorsunuz ki alanda çok etkin bir mücadele veriyor. Licede de önceki gün yaplan operasyonlarda hain terör örgütü mensuplar etkisiz hale getirildi. u anda alanda ayn ekilde arkadalarmz büyük bir mücadele sergiliyorlar. Deerlendirmelerimiz devam ediyor, mücadelemiz devam ediyor. Yaplan çalmalarda gerek ilçede, gerekse il merkezinde gözaltlar var, devam edecek dedi.

ENSAROLU: ÖRGÜT HANCE SUKASTLERE YÖNELD

Ak Parti Diyarbakr Milletvekili Galip Ensariolu da gazetecilerin saldry PKKnn m gerçekletirdiine ilikin soru üzerine , Örgüt bombalama ve haince suikastlara yöneldi dedi. Bu saldrnn demokrasiye, sivil insanlara yapldn kaydeden Ensariolu,unlar söyledi:

Saldrlar, aslnda örgütün gerçek yüzünü gösteren neticelerdir. Ama hiçbir zaman demokrasiden, siyasetten, bildiimiz yoldan hiç kimse amayacak, kimse de bundan korkmad, kimse de korkmayacak. Bu acizliin ifadesidir. Artk suikastlar ve buna benzer beklenen eylerdir. Biz bunlarn hepsini göüsleyecek durumdayz ve bu mücadele devam eder. iddetle knyoruz, lanetliyoruz. Artk görünür bir ekilde krsalda savaamad zaman, bir taraftan bombalama eylemleriyle sivillere askerlere polislere yönelik eylemler var. Bir taraftan da bu tür haince suikastlar var. Ama bu hiçbir zaman bizim mücadele azmimize ve sivil siyasetteki srarmzda bir zafiyet yaratmayacak.

Evin önünde bekleyen Mercan ailesinin yaknlar, PKKya tepki göstererek saldry knad.

Ana Sayfaya Git