Vali Karaloğlu Güzelköy’de vatandaşlarla bir araya geldi

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, merkez Yenişehir ilçesine bağlı Güzelköy’de muhtar ve vatandaşların taleplerini dinledi.

Haberler 16.08.2021 - 10:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Vali Karalolu, ilçeye bal Dönümlü, Kesikaaç, Güzelköy, Bail grup mahalle yolunda devam eden çalmalar denetledi. Beraberinde Büyükehir Belediyesi Daire Bakanlaryla Güzelköyde vatandala bir araya gelen Vali Karalolu, krsal mahalledeki vatandalarn yol yapmdan, park, bahçe ve spor yatrmlarna kadar taleplerini dinledi, çalmalarn yaplmas için talimat verdi.

Vatandalarn talepleri dinlendi

Vali Münir Karalolu, burada yapt açklamada, yapm devam eden grup yolunda 8 mahalle ve 3 mezrada yaayan yaklak 7 bin vatandan faydalanacan söyledi. Bu yl krsala bin 200 kilometre sathi kaplama asfalt yol yapma hedefiyle yola çktklarn ifade eden Vali Karalolu, 17 ilçenin krsal mahallelerinde çalmalarn devam ettiini belirtti. Vali Karalolu, öyle konutu:

Yollarmz ne kadar kaliteli olursa bölgede yaayan vatandamzn hem yaamn hem ticareti hem tarmn kolay klm olacamza inanyoruz. Onun için de younluklu olarak bu sene yollarda çalma yapyoruz. Diyarbakr Büyükehir Belediyesi olarak ana yollar, grup yollar yapyoruz. Grup mahalle yolumuzu yaplan çalmay yerinde incelemi olduk. Büyük köylerimiz, büyük merkezlerimizle ilgili bir çalma yaptk. Bizim her köye otobüs verme ansmz yok. Büyükehir Belediyesi olarak 29 yllna hat ihalesine çkacak çok sembolik rakamlarla bir vatandamza toplu tama arac aldrp ona yaptrmak istiyoruz. Vatandamz hatt bizden alacak. Sonra biz o vatandamz denetleyeceiz. Kaçta çkt? Kaçta vard? Ücretini UKOME olarak biz belirleyeceiz. Diyarbakrn genelinde ihtiyaç gördüümüz her krsal hatta kaç araca ihtiyacmz varsa o kadarlk ihale yapacaz. Vatandamz i sahibi yapm olacaz hem de meseleyi çözmü olacaz.

Vali Karalolunun vatandala bulumasna AK Parti l Bakan Mehmet erif Aydn ve partililerde elik etti.

Ana Sayfaya Git