Vali Karaloğlu'ndan kontrollü normalleşmede kurallara uyma çağrısı

Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Münir Karaloğlu, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele kapsamında kontrollü normalleşme sürecinde kurallara uyulması çağrısında bulundu.

Haberler 03.03.2021 - 10:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Esnaf ve Sanatkarlar Odas (DESOB) Bakan Alican Ebedinolu ve yönetim kurulu üyeleri Karalolunu ziyaret ederek, salgn sürecinde esnafa verdii destek dolay teekkür etti.

Karalolu, ziyarette yapt konumada, yeniden normallemenin hayrl olmasn diledi.

Salgn sürecinde devletin esnafa yardm ettiini hatrlatan Karalolu, devletin verdii yardmlarn yannda yerel yönetimler olarak 2 bin 500 esnafa 1500er lira destek verdiklerini söyledi.

Salgnn sadece Türkiyenin ve Diyarbakrn problemi olmadn, insanln ve dünyann ortak sorunu olduunu ifade eden Karalolu, dünyadaki bütün esnafn benzer skntlar yaadn dile getirdi.

Türkiyenin dünyada salgn sürecini iyi yöneten ülkelerden biri olduunu vurgulayan Karalolu, Cumhurbakanmzn liderliinde ve onun kararllyla pandeminin yaylmasna engel olma, ekonomik sorunlara tedbir ve a noktasnda nüfusunun yüzde 10undan fazlasn alayabilen 5 ülkeden biri olduk. Vatandann saln koruma noktasnda a tedarik noktasnda dünyada ilk beteyiz. dedi.

Salgn sürecinde hizmet sektöründe çok ciddi zararlarn yaandnn altn çizen Karalolu, bu zararlar giderme noktasnda devletin ciddi desteklerinin olduunu vurgulad.

BU DURUM GEVEMEYE ASLA SEBEP OLMASIN

Yeni bir sürece girdiklerine dikkati çeken Karalolu, unlar kaydetti:

Diyarbakr mavi ehirler arasnda yer ald için gururlandk. Mavi ehirler arasnda nüfusu kalabalk olan ikinci iliz. Diyarbakrda yaayan herkesin alnan kararlara ve kurallara uymasyla bu noktaya geldik. Bunun için hemerilerimize teekkür ediyorum. Bu durum gevemeye asla sebep olmamas lazm. Bulunduumuz durum iyi, bunu sürdürebilmek zor. Sürdürebilmenin yolu bellidir. Konulan kurallar ve tedbirlere harfiyen uymaya devam edeceiz. Bunlar basit eyler, maske, mesafe ve temizliktir.

Bu süreçte esnafa da önemli görevler dütüünü belirten Karalolu, öyle devam etti:

Lokanta, kahve ve kafeler uymazsa eminin 1 ay sonra tekrar kapanma olur. Öncelikle esnafn destek olmas lazm. Herkes kurallara uyarsak biz mavi kategoride olma özelliimizi devam ettiririz. Hatta tamamen hayatmzdan çkarp sfra getirelim. O zaman normal hayata döneriz. Artk kontrollü deil normal hayat diyeceiz. O zaman herkes masa ve sandalyesi kadar müteri almaya balayacak. Bunun için daha erken ve konan kurallara harfiyen uymaya devam edelim.

Ana Sayfaya Git