Valiler yer değiştirdi!

Bakanlar Kurulu'nca hazırlanan ve bugün Resmi Gazete'de yayımlanan Valiler Kararnamesi ile Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu Diyarbakır'a, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy da Kocaeli'ye atandı.

Haberler 22.06.2017 - 01:02 Son Güncelleme : 22.06.2017 - 01:05

Valiler Güzelolu ve Aksoyun son 11 yldr sras ile Samsun, Mersin, Kocaeli ve Diyarbakr valilii görevlerini birbirlerine teslim ettikleri ortaya çkt.

Dün Resmi Gazetede yaymlanan Valiler Kararnamesi ile ilginç bir durum da ortaya çkt. Kararname ile Diyarbakr Valiliine atanan Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzelolunun, dünkü kararname ile yerine atanan Diyarbakr Valisi Hüseyin Aksoy ile 2006 ylndan beri görev yaptklar valilikleri birbirlerine devir teslim ettikleri ortaya çkt.

2006 ylnda Samsunda balayan Vali Güzelolu, bu görevini 2010 ylnda Mersinden gelen Vali Aksoya devrederek kendisi Mersin Valisi oldu. Valiler Kararnamesi ile 2014 ylnda Vali Hasan Basri Güzelolu Kocaeli Valiisi olurken, ayn yl Hüseyin Aksoy da Diyarbakr Valisi oldu. Dün yaymlanan kararname ile Kocaeli Valisi Güzelolu, Diyarbakr Valisi olurken, Diyarbakr Valisi Hüseyin Aksoy da Kocaeli Valisi olarak atand. Son kararname ile birlikte Valiler Aksoy ve Güzelolunun son 11 yldr görev yaptklar illerin Valilik makamlarn birbirlerine devrettikleri ortaya çkt.

VAL HÜSEYN AKSOY KMDR?

Hüseyin Aksoy, 1963 ylnda Trabzon ili Köprüba lçesinde dodu. lkokul ve ortaokulu burada tamamlad. 1980 ylnda Trabzon Lisesinden mezun oldu ve ayn yl Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesini kazand. 1984 ylnda Fakültenin Kamu Yönetimi Bölümünden mezun oldu. çeitli ilçelerde Kaymakamlk ve Mülkiye ba müfettilii yaptktan sonra sras ile 2001 ylnda Mula Valiliine, 2006 ylnda Mersin Valiliine, 2010 ylnda Samsun Valiliine, 2014 ylnda Diyarbakr Valiliine ve dünkü kararname ile Kocaeli Valiliine atand.

VAL HASAN BASR GÜZELOLU KMDR?

Hasan Basri Güzelolu, 1964 Ankarada dodu. lk, orta ve lise eitimini Türkiyenin deiik yörelerinde tamamlad. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden 1985 ylnda mezun oldu. çeitli ilçelerde Kaymakamlk yaptktan sonra sras ile 2003 ylnda Gümühane Valiliine, 2004 ylnda Karaman Valiliine, 2006 ylnda Samsun Valiliine, 2010 ylnda Mersin Valiliine, 2014 ylnda Kocaeli Valiliine ve dün çkan kararname ile Diyarbakr Valiliine atand.

Valiler Kararnamesi ile 20 vali merkeze alnrken, 20 ile yeni vali atand, 19 il valisi ise yer deitirdi. çileri Bakan Yardmcs Sebahattin Öztürk, Merkez Valiliine alnrken; çileri Bakan Yardmcs olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardmcs Mehmet Ersoy atand.

Resmi Gazetenin dünkü saysnda yaymlanan atama kararnamesine göre, çileri Bakan Yardmcs Sebahattin Öztürk ile 19 ilin valisi merkeze alnd. Merkeze alnan valilerden 9unu büyükehir kapsamndaki Aydn, Denizli, Eskiehir, Malatya, Mula, Sakarya, Samsun, anlurfa ve Van valileri oluturdu.

Buna göre; Ar Valisi Musa In, Amasya Valisi Salih Ik, Ardahan Valisi brahim Özefe, Aydn Valisi Ömer Faruk Koçak, çankr Valisi Mesut Köse, Denizli Valisi Ahmet Altparmak, Eskiehir Valisi Azmi çelik, Idr Valisi Ahmet Turgay Alpman, Karaman Valisi Süleyman Tapsz, Malatya Valisi Mustafa Toprak, Mula Valisi Amir çiçek, Nide Valisi Ertan Peynirciolu, Osmaniye Valisi Kerem Al, Sakarya Valisi Hüseyin Avni Co, Samsun Valisi brahim ahin, anlurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Tokat Valisi Cevdet Can, Uak Valisi Ahmet Okur ve Van Valisi brahim Tayapan merkeze alnd.

- Yeni vali atanan iller ve yer deitiren valiler

Kararnameyle, 20 ile yeni vali atanrken, 19 il valisi ise yer deitirdi.

Kilis Valisi smail çatakl, çileri Bakanl Müstear Yardmclna getirilirken, Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, Afyonkarahisar Valiliine; Bilecik Valisi Süleyman Elban, Ar Valiliine; Bingöl Valisi Yavuz Selim Köger, Aydn Valiliine; Bayburt Valisi smail Ustaolu, Bitlis Valiliine; Giresun Valisi Hasan Karahan, Denizli Valiliine; Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzelolu, Diyarbakr Valiliine; Mersin Valisi Özdemir çakacak, Eskiehir Valiliine; Diyarbakr Valisi Hüseyin Aksoy, Kocaeli Valiliine; Zonguldak Valisi Ali Kaban, Malatya Valiliine; rnak Valisi Ali hsan Su, Mersin Valiliine; Krklareli Valisi Esengül Civelek, Mula Valiliine; Afyonkarahisar Valisi Aziz Yldrm, Mu Valiliine; Mu Valisi Seddar Yavuz, Ordu Valiliine; Ordu Valisi rfan Balkanlolu, Sakarya Valiliine; Tunceli Valisi Osman Kaymak, Samsun Valiliine; Adyaman Valisi Abdullah Erin, anlurfa Valiliine; Karabük Valisi Mehmet Akta, rnak Valiliine; Elaz Valisi Murat Zorluolu, Van Valiliine; Bitlis Valisi Ahmet çnar, Zonguldak Valiliine; Merkez Valisi Mehmet Tekinarslan, Kilis Valiliine; stanbul Vali Yardmcs Nurullah Naci Kalkanc, Adyaman Valiliine; Tavas Kaymakam Osman Varol, Amasya Valiliine; çileri Bakanl Mahalli dareler Genel Müdür Yardmcs Mehmet Emin Bilmez, Ardahan Valiliine; znik Kaymakam Ali Hamza Pehlivan, Bayburt Valiliine; Kocaeli Büyükehir Belediyesi Genel Sekreteri Tahir Büyükakn, Bilecik Valiliine; Mamak Kaymakam Ali Mant, Bingöl Valiliine; Akdeniz Kaymakam Hamdi Bilge Akta, çankr Valiliine; Hukuk Müaviri çetin Oktay Kaldrm, Elaz Valiliine; Nizip Kaymakam Harun Sarfakoullar, Giresun Valiliine; Osmangazi Kaymakam Enver Ünlü, Idr Valiliine; Mülkiye Bamüfettii Kemal çeber, Karabük Valiliine; çileri Bakanl Personel Genel Müdür Yardmcs Fahri Meral, Karaman Valiliine; Gaziosmanpaa Kaymakam Yaar Karadeniz, Kastamonu Valiliine; Baclar Kaymakam Orhan çiftçi, Krklareli Valiliine; Pendik Kaymakam Ylmaz imek, Nide Valiliine; Mülkiye Bamüfettii Ömer Faruk Cokun, Osmaniye Valiliine; Ezine Kaymakam Ali Fuat Atik, Siirt Valiliine; çileri Bakanl Bilgi lem Dairesi Bakan Ömer Toraman, Tokat Valiliine; Kadköy Kaymakam Tuncay Sonel, Tunceli Valiliine; Sincan Kaymakam Salim Demir de Uak Valiliine atand.

- çileri Bakanlndaki bürokrat atamalar

Resmi Gazetede yaymlanan çileri Bakanlna ait bir baka atama kararyla, bakanlk bünyesinde de müstear yardmclklar ile baz genel müdürlükler dahil olmak üzere çeitli birimlere 21 mülki idare amirinin atamas gerçekletirildi.

Buna göre, çileri Bakanl Bakan Yardmclna, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanl Bakan Yardmcs Mehmet Ersoy atand.

Kamu Düzeni ve Güvenlii Müstearl Müstear Yardmclna, Murat Ylmaz; çileri Bakanl Müstear Yardmclklarna Eitim Dairesi Bakan Ahmet Avar ile Mülkiye Bamüfettii Erkan Kl Mülkiye Tefti Kurulu Bakanlna, Mülkiye Bamüfettii Ömer Seymenolu; Mahalli dareler Genel Müdürlüüne, Mahalli dareler Genel Müdür Yardmcs Ekrem Canalp; ller daresi Genel Müdürlüüne, Hukuk Müaviri lker Gündüzöz; Personel Genel Müdürlüüne, Cumhurbakanl Devlet Denetleme Kurulu Bakanl Devlet Denetleme Kurulu Üyesi Bilal entürk; Nüfus ve Vatandalk leri Genel Müdürlüüne, Mülkiye Bamüfettii Sinan Güner; Göç daresi Genel Müdür Yardmclna, Göç daresi Genel Müdürlüü Daire Bakan Abdullah Ayaz; 1. Hukuk Müavirliine, Mülkiye Bamüfettii Avni çak Personel Genel Müdür Yardmclna, Personel Genel Müdürlüü Daire Bakan Kamuran Tabilek; Nüfus ve Vatandalk leri Genel Müdür Yardmclklarna, Nüfus ve Vatandalk leri Genel Müdürlüü Daire Bakan Metin Selçuk ile ller daresi Genel Müdürlüü Daire Bakan Gazi Levent Kurtolu; Mahalli dareler Genel Müdür Yardmclklarna Mahalli dareler Genel Müdürlüü Daire Bakanlar Mehmet Fatih Geyim ve Mustafa Demirelli; Eitim Dairesi Bakanlna, ller daresi Genel Müdürlüü Daire Bakan Hüseyin çakrta Bilgi lem Dairesi Bakanlna, Göç daresi Genel Müdür Yardmcs Osman Hacbektaolu; Kaçakçlk, stihbarat Harekat ve Bilgi Toplama Dairesi Bakanlna, Hukuk Müaviri Ömer Ulu; Hukuk Müavirliklerine Müstear Yardmcs Namk Demir ve Nüfus ve Vatandalk leri Genel Müdürü Ahmet Sarcan, Mülkiye Bamüfettiliine ise Göç daresi Genel Müdürü Atilla Toros getirildi.

- 5 ilçe kaymakamlna atama yapld

Bakanln karar dorultusunda 5 ilçenin kaymakamlklarna da atama yapld.

Bahçelievler Kaymakamlna, Nüfus ve Vatandalk leri Genel Müdür Yardmcs lker Arkan; Pendik Kaymakamlna, Nüfus ve Vatandalk leri Genel Müdür Yardmcs lhan Ünsal; Refahiye Kaymakamlna, Erzincan Vali Yardmcs Hatice Bayar Özdemir; Akdeniz Kaymakamlna, Erdemli Kaymakam Muhittin Pamuk; skenderun Kaymakamlna da Dörtyol Kaymakam Recep Soytürk tayin edildi.

Ana Sayfaya Git