Van'da sazlık alanda yangın

Van'ın Muradiye ilçesinde yüzlerce kuş türünün barındığı sazlıkta çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü.

Haberler 18.04.2018 - 08:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Alkasnak Mahallesi yaknlarndaki Van Gölü kysnda bulunan ve birçok ku türüne ev sahiplii yapan sazlk alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangn çkt.

lçe merkezine yaklak 5 kilometre mesafede balayan yangn, Muradiye Belediyesi itfaiye ekiplerinin ekiplerinin yaklak dört saat süren müdahalesinin ardndan söndürüldü.

YÜZLERCE KU TURU BULUNUYORDU

Yüzüncü Yl Üniversitesi (YYÜ) Yaban Hayvanlar Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Öretim Üyesi Dr. Lokman Aslan, yangnn çkt sazln kanatl hayvanlarn urak yeri olduunu söyledi.

Bu yl yalarn az olmas nedeniyle sazlk alanlarda sk sk yangnlarn çktn anlatan Aslan, Sazlk alanlarda kanatl hayvanlarn üreme zaman. Özellikle kuluçka döneminde böyle yangnlarn çkmas, hayvan neslinin devamn tehlikeye sokar. dedi.

Aslan, flamingolarn da bahar aylarnda bu sazlklar mesken edindiini belirterek, Kanatl hayvann barnd sazlklar yok edilirse kularn yapt yuvalar da yok olur. Tabiatn rahmi sulak alanlarn yok edilmesi tabiatn ekolojik dengesinin bozulmasna da yol açar. Bu nedenle vatandalarmzn bu konuda çok duyarl olmalarn bekliyoruz. Doann dengesini korumamz gerekiyor. diye konutu.

Ana Sayfaya Git