Var mısınız, Yok musunuz?

AK Parti seçim bildirgesini açıkladı, aday tanıtımı yapıldı, Diyarbakır listesi iki fire verdi. YSK ve Parti aday listesinde isimleri yer alan Abdurrahman Kurt ve Fazıl Hüsnü Erdem, Başbakanın tanıtım toplantısına katılmayıp, toplu resimde yer almadılar.

Haberler 16.04.2015 - 00:24 Son Güncelleme : 16.04.2015 - 00:24

Naif DURGUN/Remzi ETİK

DİYARBAKIR-7 Haziranda yapılacak olan Milletvekili Genel Seçimleri için geri sayım başlarken, Diyarbakırdaki AK Parti aday listesinde bulunan Abdurrahman Kurt ve Fazıl Hüsnü Erdemin çekilip-çekilmediğine ilişkin belirsizlik, dün de Ak Partinin Seçim Beyannamesi ve Aday tanıtım toplantısında bir kez daha gündem oldu. Kurt ve Erdem Parti aday tanıtım listesi ve YSKnin geçici aday listesinde yer almalarına rağmen dünkü tanıtım toplantısına katılmayıp adaylarla toplu resim çektirmemeleri dikkat çekti.

DİYARBAKIR ADAY LİSTESİ

AK Parti, 7 Hazirandaki seçimlere odaklı Yeni Türkiye Sözleşmesi 2023 adı verdiği belge, seçim beyannamesi ve adaylarının tanıtımını dün Ankarada görkemli bir törenle yaptı. Tanıtım töreninde Başbakan Ahmet Davutoğlu seçim beyannamesini okuduktan sonra, 81 İlin milletvekilleri alfabettik sırayla, okunarak sahneye çağrılıp, toplu resim çektirildi. Arana spor salonunda düzenlenen Aday tanıtımında en dikkat çekici olan Diyarbakırın 11 kişilik Milletvekili aday listesi oldu.

AKAR ADAYLAR ARASINDA

11 Milletvekili adayı isimleri okunarak, sahneye çağrıldı. Diyarbakırın liste başı Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmazın yansıra sırayla Devlet eski Bakanı Mehmet Salim Ensarioğlu, Seyyit Haşim Haşimi, Milletvekili Oya Eronat, Ali İhsan Merdanoğlu, Mustafa Elgörmüş, Netice Arslan, Alaattin Parlak ve Abbas Barış Başbakan Ahmet Davutoğlunun bulunduğu sahneye çıkarak, toplu resim çekti. Diyarbakır İl Başkanı Muhammet Akarda aynı karede yer aldı.

KURT VE ERDEM YER ALMADI

Sıralamadaki yerinlerini beğenmedikleri iddiasıyla istifaları konuşulan ancak şuana kadar resmi açıklama yapmaktan imtina eden 5 sıra adayı Fazıl Hüsnü Erdem ve 6 sıra adayı Abdurrahman Kurt, aday tanıtım toplantısına katılmadığı gibi sahnedeki 11 kişilik aday pozunda da yer almadıkları görüldü.

VAR MISINIZ YOK MUSUNUZ?

AK Partide yaşanan aday krizi farklı yorumlara neden olurken, Kurt ve Erdemin belirsizlikler içeren tavırlarına karşı Varmısınız, yokmusunuz sorusu gündeme geldi. Kurt ve Erdemin basına yansıyan Eronat konumuna düşmek istemiyorlar yorumlarının aksine, listede bulundukları sırayı beğenmedikleri ve HDPnin barajı aşması halinde seçilmeyeceklerini bildikleri için, oyalama taktiğine başvurdukları konuşuluyor.

Buarada basına görülen lüzüm üzerine çekiliyorum şeklinde açıklaması yansıyan Abdurrahman Kurtun, AK Parti Genel Merkezine ve Yüksek Seçim Kuruluna, adaylıktan çekileceğine dair herhangi bir başvurusunun olmadığı öğrenilirken, Prof. Dr. Erdemin de buşvarmadığı ifade edildi.

KURT YERİNE AKAR MI GELECEK?

Öte yandan, AK Parti Genel Merkezi adaylıkları kamuoyunda tartışma konusu olan Kurt ve Erdemin yerine yeni isimlerin arayışına girdiği öğrenildi. Bir çok isim üzerinde durulurken, İl Başkanı Muhammet Akara, milletvekili adayı olması noktasında baskı yapıldığı bildirildi. Akarın talebi düşündüğü ancak henüz karar vermediği ifade edildi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır