Vatandaş yastık altında tuttuğu altınını satıyor

Altın fiyatlarının son günlerde rekor üzerine rekor kırmasıyla birlikte vatandaşlar, acil ihtiyaç için yastık altında tuttuğu altınını satmaya devam ediyor.

Haberler 16.08.2018 - 10:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ABDnin Türkiye ekonomisini hedef alan yaptrmlarnn sonucu olarak Türk liras, ABD dolar karsnda büyük oranda zayflarken altn fiyatlar rekor üstüne rekor krd.

Önceki gün dolar kurundaki deer kayplarnn etkisiyle negatif bir seyir izleyen altnn gram fiyat, dün önceki kapana göre yüzde 7 azalmt. Düü eilimini bugüne de tayan altn, önceki kapana göre yüzde 4 deer kaybetti.

Son iki gün hariç altn fiyatlarnn rekor üzerine rekor krmasyla birlikte vatandalar, kuyumcularn yolunu tuttu. Vatandalar, acil ihtiyaç için yastk altnda tuttuklar altnlarn bugün de satmaya devam etti.

eytan- Kebir Amerikadr

22 yldr kuyumculuk yaptn söyleyen Hac Enis Erda u anda piyasalar dalgal bir seyir izliyor. Döviz ve altn fiyatlarnda ani yükseli ve düüler görülüyor. dedi.

Erda, Halkmz u anda fiyatlarn yükselmesi nedeniyle elindeki altnn satyor. Altnn nakite çevirenler olduu gibi parasyla ev alanlar da oluyor. leride altn fiyatlarnn düeceini düünüyorlar. u anda altn satanlarn oran yüzde 99 iken altn alanlarn orannn yüzde bir bile olmadn söyleyebiliriz. ifadelerini kulland.

Altn fiyatlarnn bu denli yükselmesi hakknda ise Erda, Altn fiyatlarnn yükselmesinin en önemli nedeni eytan- Kebir Amerika, siyonist israil, ngilizler ve Avrupa kfirleridir. Bunun yannda içimizdeki nankörler ve vatan hainleridir. Amerikaya ajanlk yapanlar da bu ii körüklüyor ve ortam manipüle ediyorlar. Aslnda altn ve dövizin bu kadar yükselmesi normal deil. Yaananlar Türkiyenin ekonomisini çökertmek için ülkemize kar gerçekletirilen bir savatr. u anda dünya ekonomisinin çark Yahudilerin elinde. Türkiyenin önünü kesmek ve terakki etmesine engel olmak için bunlar böyle bir saldr gerçekletiriyorlar. Bu nedenle elinde altn ve dövizi olan halkmz bunlar satsn. leride hepsinin fiyat düecek ve normal bir seviyeye gelecektir. eklinde konutu.

Altn ne alabiliyoruz ne de satabiliyoruz

Yaklak yarm asrdr kuyumculuk yapan Keldani Katolik Kilisesi Vakf Bakan Yusuf Karaday ise u anda piyasalarn durumu hiç iyi deil. Altn ne alabiliyoruz ne de satabiliyoruz. Hem biz hem de müteri tedirgin. Sattmz altnn yerine yenisini koyamyoruz. dedi.

Halkn elindeki altnn satmaya çaltn söyleyen Karaday, Bize verilen altna karlk müterimize hemen para veremiyoruz. Altn yanmzda tutuyoruz. Eer elinde paras olan bir esnafa satabilirsek müterimize parasn veriyoruz. u anda durum hiç iç açc deil. Biz de dört gözle dolar ve altn fiyatlarnn dümesini bekliyoruz. nallah önümüzdeki günler güzel olacak. ifadelerini kulland.

Döviz ve altn fiyatlarnn bu denli yükselmesi konusunda ise Karaday, Bu konuda çok fazla bir ey söylemek istemiyorum. Türkiye bu iin üstesinden gelecektir. u anda önümüzü göremiyoruz. nallah önümüzdeki 15 günlük süre içerisinde fiyatlar düzelir. Tüm esnafmz rahat eder. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git