Vatandaşa dokunsun!

Diyarbakır halkı, ehil, liyakatlı ve hizmeti hakka hizmet olarak gören, yerel yönetimlere ihtiyaç olduğunu belirtirken, ulaşım, temizlik ve ekonomiksel hizmetlerde eşit erişimin sağlanması istendi.

Haberler 29.08.2018 - 10:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yerel seçimler için siyasi partiler aday belirleme ve uygulayacaklar politikayla ilgili youn bir çalma içerisinde olurken, Diyarbakr Sözün Brakn Vatanda Konusun haber ekibi, nabz yoklad. Ulamdan, temizlie, yol yapmndan çevre düzenlemesine kadar pek çok alanda halkn temel ihtiyaçlarn karlayan yerel yönetimlerde, kimleri görmek istiyorsunuz, Diyarbakrn temel sorunlar nelerdir, eklindeki sorulara yant arand.

HALKI ET TUTAN BR BELEDYE BAKAN STYORUZ

Kasm Akbulut, yi hizmet yapan, çalan, halk eit tutan bir belediye bakan istiyorum. uan belediyede biraz toparlanma var ama o kadar da memnun olduumuz söylenemez.

BELEDYE BAKANI TARAFSIZ OLMALI

Ali Yüksel, Bana göre bir belediye bakan tarafsz olmal. Fakir fukaraya yardm etmeli, vatandan ihtiyaçlarna kulak vermeli.

HZMET VEREN BR BELEDYE YOK

Mehmet Emin Görü, Diyarbakrda zaten hiçbir kural yok. Hangi belediye bakan gelirse gelsin hizmet veren bir belediye yok.

MEMURLUK YAPMAYACAK BR BELEDYE BAKANI STYORUZ

Halis ahin, Halkn içinde olan, halkn derdinden anlayan kulak veren memurluk yapmayacak bir belediye bakan istiyoruz.

HALKIN ARASINDA GEZMESN HALKI DNLEMESN STYORUZ

Siracettin Aslan, Belediye bakann halkla ilikisi olmal. Daha adil bir ekilde halkn arasnda gezmesini halk dinlemesini istiyoruz.

Yerel yönetimler, vatandan direk hizmet ald kurumlarn banda geliyor hiç üphesiz. Ulamdan, temizlie, yol yapmndan çevre düzenlemesine kadar pek çok alanda halkn temel ihtiyaçlarn karlayan belediyeler, vatandaa dokunan hizmetleriyle ülkemiz için hayati öneme sahip.

Peki Diyarbakrda vatandalar belediye hizmetlerinden ne kadar memnun? Nasl bir belediye ve belediye bakan istiyor?

Bu sorulara yant aramak için yollara düen Söz Gazetesinin Brakn Vatanda Konusun haber ekibi, vatandan nabzn tuttu. Genellikle ulam, temizlik ve hizmetlere eit ekilde eriim noktasnda belediyelere veryansnda bulunan vatandalar, görülerini öyle ifade etti;

HALKI ET TUTAN BR BELEDYE BAKAN STYORUZ

Kasm Akbulut, yi hizmet yapan, çalan, halk eit tutan bir belediye bakan istiyorum. Baktmz zaman belediye açsndan çözüm bekleyen bir sürü sorun var. Yollar bozuk, parklar bozuk ve daha aklma gelmeyen birçok sorun var. uan belediyede biraz toparlanma var ama o kadar da memnun olduumuz söylenemez.

BELEDYE BAKANI TARAFSIZ OLMALI

Ali Yüksel, Bana göre bir belediye bakan tarafsz olmal. Fakir fukaraya yardm etmeli, vatandan ihtiyaçlarna kulak vermeli. Arabalar düzensiz bir ekilde ve park etmemeleri gereken yerlerde park ediyorlar bu ve buna benzer sorunlara çözüm bulmal. Bunlar belediyelerin sorunudur. Sadece trafik deil elbette elektrik sorunu da yayoruz. Kn elektrik yok, sürekli git gel yapyor. Elektrik panolarn deimelerine ramen hala sorun yayoruz. Kaçaa balyorlar elektriin olmamasn ama artk kaçak kullanan da yok.

HZMET VEREN BR BELEDYE YOK

Mehmet Emin Görü, En önemlisi tarafsz olmas gerekiyor. öyle örnek vereyim mesela bir kii dükknna kira ödüyor, bir dieri de kaldrm kullanyor ve hiçbir para ödemiyor kaldrm igal ediyor. Bu gibi sorunlara çözüm bekliyoruz. Diyarbakrda zaten hiçbir kural yok. Hangi belediye bakan gelirse gelsin hizmet veren bir belediye yok. Ahmet Bilgin döneminden imdiye kadar Diyarbakra yaplan bir hizmet olmad.

MEMURLUK YAPMAYACAK BR BELEDYE BAKANI STYORUZ

Halis ahin, Halkn içinde olan, halkn derdinden anlayan kulak veren memurluk yapmayacak bir belediye bakan istiyoruz. Bir yerden bir yere giderken otobüsün gelmesini bir buçuk saat bekliyoruz. Otobüs says artmal, otobüslerde tklm tk gidiyoruz, ayakta zor eve gidiyoruz klimalar açn diyoruz oför klima bozuk diyor açmyor halka kötü davranyorlar. Bu sorunumuza kulak vermeleri gerek. Belediye bakannn bunlar denetlemesi gerek. ikyet etmek için aradmzda da bir ey anlamyoruz telefonu kapatmak zorunda kalyoruz. ki lira yetmiyorsa iki buçuk yapsnlar ama yeter ki rahat bir ekilde yolculuk yapabilelim. Derdimizi anlatabileceimiz bir yer de yok. imdiki hizmetlerden memnunuz ama artrlmal.

HALKIN ARASINDA GEZMESN HALKI DNLEMESN STYORUZ

Siracettin Aslan, Belediye bakann halkla ilikisi olmal. Daha adil bir ekilde halkn arasnda gezmesini halk dinlemesini istiyoruz. Güzel Diyarbakrmza güzel hizmetler yapsn. Mümkün olduu kadar fakir ihtiyaç sahiplerine i imkn salasn.

Ana Sayfaya Git