Vatandaşı önceleyen belediyecilik yapıyoruz

Başkan Beyoğlu: "Vatandaşı önceleyen belediyecilik yapıyoruz"

Haberler 16.10.2020 - 00:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Partili Diyarbakrn Balar lçe Belediye Bakan Hüseyin Beyolu, Kaynartepe Mahallesinde yerinde dönüüm modeli ile uygulanacak olan kentsel dönüümün vatandalarn taleplerine göre ekillendirileceini söyledi.

Balar Belediye Bakan Hüseyin Beyolu, ilçede kentsel dönüümün müteahhitlerle deil dorudan devlet eliyle yaplacan açklad. çevre ve ehircilik Bakan Murat Kurumun talimatyla bölgeye gelen heyetlerin sahada çok ciddi çalmalar yaparak vatandalar ve muhtarlarla görütüünü belirten Beyolu, Buray baka yerlerle kyaslamak doru deildir. Burada yerinde dönüüm uygulanacak. çkmak istemeyen hiçbir vatanda çkarlmayacak. Devletin imkanlaryla modern bir ehir ina edilerek kalmak isteyen vatandalara teslim edilecek. Devlet burada kazanç elde etmeyecek. Rant olmas söz konusu deildir. çünkü devlet vatanda çkarp burada yapaca yaplar satma yoluna gitmeyecek. Ama kalmak istemeyene de ya ev ya da paras verilecek. Vatandamz önceleyen belediyecilik yapyoruz. Kaynartepe ilk etap olacak. Temmuzda ilk kazma vurularak 2 yl içinde tamamlanmas amaçlanyor. Bu sürede vatandalarn madur olmamas adna tüm tedbirler alnyor. Ben bir buçuk yldr o sokaklardaym, evlerdeyim. Vatandalarmzn youn bir talebi var. Proje hakknda bilgi vermek ve görümeler yapmak üzere gelecek hafta belediyemiz bünyesinde irtibat bürosu hizmet vermeye balayacak. Tek bir vatandamzn madur edilmeyecei modern ve ferah bir ehir yaps ina edilecek dedi.

LçENN çEHRESN DETRMEYE BALADIK

Halknn kendilerinden önceki dönemlerde hizmetten mahrum brakldn kaydeden Bakan Beyolu, bir buçuk ylda 125 bin ton asfaltlama ve krsalda da 80 kilometreden fazla yol yaparak ilçenin çehresini deitirdiklerini vurgulad. Beyolu, Eski Balar bölgemizde zararl alkanlklarn meskeni haline gelen 250den fazla metruk yapy yktk. Allah korusun olas bir depremde yerle bir olacak yaplar bir hayli fazla. Ruhsatsz yaplarn oran çok yüksek. 50 yllk geçmii olan Balar, bundan önce gerçekten de kaderine terk edilmi. Devletimiz her eyi düünerek ve hesaplayarak bu projeyi hayata geçiriyor. Bunca yln ihmalini bir buçuk yl gibi ksa zamanda gidermek elbette mümkün olmaz. Ama biz yine de çok eyi baardk. Kendi üretimimiz olan 125 bin ton asfalt ile bizde önce hizmete hasret kalan cadde ve sokaklar güzelletirdik, krsal yerleim yerlerine 80 kilometreden fazla yeni yol kazandrdk. Sosyal hadiselerin çok olduu bir ilçeyiz. Bu paralelde 200 binden fazla insanmzla temas kurarak projeler ve imkanlar dahilinde ilçe tarihinin en büyük desteini saladk. Ben burada siyasetçi kimliimi deil, 7den 77ye kadar her vatandaa hizmet etmeye gayret etmekle yükümlü olan belediye bakan kimliimi kullanyorum diye konutu.

Ana Sayfaya Git