Vatandaşı rahatsız etmez

Kasaplar Federasyonu Başkanvekili Osman Yardımcı, "Ete 1 yıl sonunda 3 TL geldi bu zam yüzde 5 bile etmiyor" dedi.

Haberler 16.02.2021 - 00:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tavuk ve yumurta fiyatlarna gelen zamdan sonra ete de zam geldi. 3 ila 5 lira arasnda gelen zam, kasaplar tarafndan normal karlanrken Türkiye Kasaplar Federasyonu Bakanvekili Osman Yardmc, 1 yldr dünyada her eye zam gelmiti ete gelmemiti. Ete 1 yl sonunda 3 TL geldi bu zam yüzde 5 bile etmiyor dedi.

Geçen hafta Antalya Halinde 4 tane eriin 60 TL satldn söyleyen Türkiye Kasaplar Federasyonu Bakanvekili Osman Yardmc, bir kilo kyma fiyatyla yaran erikten sonra 3-5 TL gelen zammn lafnn edilmemesi gerektiini söyledi. Yardmc, 1 yldr ete zam gelmediini belirterek vatandan zam karsnda rahatsz olmadn savundu.

YNE SÖYLÜYORUM, ET TÜRKYEDEK EN UCUZ GIDA MADDES

Türkiye Kasaplar Federasyonu Bakanvekili Osman Yardmc, Türkiyede en ucuz gda maddesinin et olduunu söyleyerek, Semtine göre et fiyatlar deiiklik gösterebilir. 3-5 TL büyük bir zam deil 1 senede. 5 lira zam gelse bile biz 3 lira koyduk üzerine.

Kyma 57 lirayd 60 lira oldu. 1 kilo kuba et de 62 lirayken 65 liraya çkt. Ben bu zamana kadar vatandan et fiyatna bir tepki gösterdiini görmedim. Vatanda bu zammn geleceini biliyordu. Tavua 1 lira zam geldi bu olay çok büyüttüler.

Yediimiz, içtiimiz et. nsan sal için en önemli madde et. Yine söylüyorum, et Türkiyedeki en ucuz gda maddesi diye konutu.

BEN NE, AI FALAN BLMYORUM. PANDEMNN EN BÜYÜK LACI ET

Etin korona asndan daha faydal olduunu savunan Osman Yardmc, Zam bizim için her zaman zarardr. Bence gelen 3 TL zam çok normal. 3-5 lira aras iyi ondan fazlasnn gelmesini istemiyoruz. çünkü vatandan alm gücü olmal. Biz sadece kendimizi deil tüketiciyi de düünüyoruz.

Geçen gün 4 tane erik, 60 TL idi. Bir kilo kymada 60 TL. Et yine ucuz. Vatanda, etini alyor. 4 tane erik bir kiiyi doyurmaz ama 1 kilo kyma 10 kiiyi doyurur. Biz vatandan yanndayz, etin fiyat gayet uygun.

Devlet, vatanda ve esnaf bir. Biz vatandaa ucuz vereceiz, o da gdasn alacak. Ben ine, a falan bilmiyorum. Pandeminin en büyük ilac et. Etini, kelleni, kokorecini, sakatatn yiyeceksin. Sabah, öle, akam bana et verin yerim eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git