"Vatandaşımız hizmete susamış, bizi bekliyormuş"

İçişleri Bakanlığınca KHK ile Diyarbakır'ın Silvan Belediyesine yapılan görevlendirmenin ardından ilçede başlatılan çalışmalar tüm hızıyla sürüyor

Haberler 30.10.2016 - 09:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Diyarbakrn Silvan Belediyesine görevlendirilen Kaymakam Murat Kütük, Vatandamz hizmete susam, bizi bekliyormu. Halkn bir kuruunu bile heba etmeden yine halkmzn hizmetine sunmak için elimizden geleni yapyoruz. dedi.

çileri Bakanlnca KHK ile Silvan Belediyesine yaplan görevlendirmenin ardndan ilçede vatandalarn özlemle bekledii hizmetlere kavumas için balatlan çalmalar devam ediyor.

lçede belediye hizmetleri kapsamnda yürütülen çalmalar AA muhabirine anlatan Kütük, çileri Bakanlnca yaplan görevlendirmenin vatandan beklentisi olduunu, bu kapsamda birçok kiinin duyduklar memnuniyeti kendisine ilettiini söyledi.

Muhtarlarn bugüne kadar dile getiremedii sorunlar artk kendilerine ilettiklerini vurgulayan Kütük, bunun mutluluunu yaadklarn aktard. Kütük, Vatandamz hizmete susam, bizi bekliyormu. Halkn bir kuruunu bile heba etmeden yine halkmzn hizmetine sunmak için elimizden geleni yapyoruz. ifadelerini kulland.

CDD ANLAMDA AKARYAKIT GDERYLE KARILATIK

Belediye kaynaklarnn daha verimli kullanlmas için çaltklarna dikkati çeken Kütük, öyle konutu:

DBPli belediye yöneticilerinin birilerine i yaratabilmek adna imzalad ve vatandaa bir fayda salamayan kültür hizmeti sözlemesini feshettik. lçede sadece belirli yerlerde en asgari düzeyde yaplan çöp toplama ii ile ilgili ciddi anlamda akaryakt gideriyle karlatk. Daha önce yaklak 76 bin lira akaryakt gideri varken, görev yaptmz bir aylk süreçte aktif ekilde çalma yürütülmesine ramen bizim akaryakt giderimiz yaklak 25 bin lira. Bu tespiti yaptk. Makineler çalrsa akaryakt gider ama i makinelerinin hiçbiri çalmad halde 70 bin liralk akaryaktn nereye gittii ciddi bir soru. Bunlar tabii ki aratracaz.

37 MLYON LRA BORç VAR

Borcu olmayan belediye olmadn ancak Silvan Belediyesinin ciddi borcu bulunduunu anlatan Kütük, hangi hizmetlere karlk bu borcun olutuunu merak ettiklerini belirtti.

Kütük, Belediyenin borcu var. Bu borç karlnda güçlü bir araç ekipman m var? Yok. Yeni bir hizmet binas m yapld? O da yok. Ortada hiçbir ey yok ama 36-37 milyon lira borç var. eklinde konutu.

DÜKKANLAR HALE YAPILMADAN KRAYA VERLM

Yaptklar incelemelerde belediyeye ait gayrimenkullerin kiralanmas ve yaplan sebze haliyle ilgili usulsüzlüklerle karlatklarn ifade eden Kütük, unlar kaydetti:

Silvann en güzel yerindeki dükkanlarn çok ucuz fiyatlarla ihale yaplmadan kiraya verilmi. lgili kanuna göre ihale yaplmas gerekirken istediklerine kiraya vermiler ve bu kiralar çok cüzi olmasna ramen hiçbirinin ödemesini takip etmemiler. Bugün belediyemizin 800 bin liraya yakn miktarda kira alaca var ve bugüne kadar takibi hiç yaplmam. Kapal hal olarak yaplan binann durumu herkesçe biliniyor. Buraya da çok ciddi rakamlar ödenmi.

70 TAERON çDEN 30U çALIMI

Temizlik hizmetinde 70 taeron içi olamasna ramen 30u çalm. Ayrca belediyede çalyor görünüp ie gelmeyen kiileri de hizmete yönlendirdik. ifadelerini kullanan Kütük, Fen leri Birimini aktif hale getirdiklerini, temizlik biriminde ise ie gelmeyenlere i ba yaptrarak temizlii yaplmayan bölgelerde temizlik hizmeti vermeye baladklarn dile getirdi.

K sezonuna girildii için asfaltlama çalmalar yapamayacaklarna iaret eden Kütük, gelecek yl yol çalmalarna balayacaklarn söyledi.

Kütük, 20 bin metrekarelik parke ta alm ihalesine girdiklerini, vatandalar çamurdan kurtarmak için sokaklarda parke çalmas yapacaklarn anlatt.

Engellilerle ilgili bir merkez oluturmay düündüklerini, sporla ilgili hedeflerinin bulunduunu ifade eden Kütük, belediyesporun gelecek yl Bal Ligine çkmas için ellerinden geleni yapacaklarn bildirdi.

BORçLARIMIZI ÖDERKEN, HZMETLERMZ DE EN Y EKLDE SUNACAIZ

Kütük, park ve bahçe düzenlemeleriyle ilgili belediyenin mülkiyetinde bulunan uygun araziler bulunduunu, oralar yeil alan ve piknik alan olarak düzenleyip vatandan hizmetine sunacaklarn belirterek, mahallelerde semt sahalar olmadn, bu nedenle 2 hal saha ile 3 basketbol ve voleybol sahas projesi hazrladklarn aktard.

Belediyenin Maliye ve ller Bankas gibi resmi kurumlara olan borçlarn yaplandrarak uzlamaya vardklarn bildiren Kütük, elde ettikleri tasarrufu vatandan hizmetine sunmaya çaltklarn vurgulad.

Kütük, belediyeyi 20 bin lira nakitle teslim aldklarn anlatarak, Yaptmz tasarruflarla bankada yeteri miktarda nakitimiz var. Bir yandan borçlarmz öderken dier yandan hizmetlerimizi de en iyi ekilde sunacaz. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git