Ve Altın Elma Sahibine Teslim

Bu yıl "Altın Elma" ödülünü almaya hak kazan Diyarbakır'a ödülü, düzenlenen törenle verildi.

Haberler 29.09.2018 - 09:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Turizme katklar ve geliimine yardmc olmas dolaysyla Diyarbakr, bu yl turizmin oskar olarak adlandrlan Altn Elma ödülünü almaya hak kazand. DÜNYA Turizm Yazarlar ve Gazetecileri Federasyonu tarafndan verilen ve turizm sektörünün Oscar olarak adlandrlan Altn Elma Ödülü Diyarbakra verildi.

Türkiye Turizm Yazarlar ve Gazetecileri Dernei Bakan Delal Tahsin Atamdede, Turizmin Oscar Altn Elmay misafirperverlii, hogörüsü, tolerans, toplumsal kucaklamas, sürdürülebilir turizme katklar, tarihi ve kültürel deerleriyle Diyarbakra layk görüldü dedi.

Altn Elma ödülü, özel bir otelde düzenlenen bir törende Dünya Turizm Yazarlar ve Gazeteciler Federasyonu Bakan Tijan Haddad tarafndan Diyarbakr Valisi Hasan Basri Güzeloluna verildi.

ALTIN ELMA ÖDÜLÜ

Ödül törenine, Diyarbakr Milletvekilleri Oya Eronat, Ebubekir Bal, Vali Hasan Basri Güzelolu, Cumhuriyet Basavcs Kamil Erkut Güre, Dünya Turizm Yazarlar ve Gazetecileri Federasyonu (FIJET) Bakan ve Tunus Turizm eski Bakan Tijani Haddad, Türkiye Turizm Yazarlar ve Gazetecileri Dernei Bakan Delal Tahsin Atamdede, kaymakamlar, kamu kurum müdürleri, STK temsilcileri, yerli ve yabanc yazarlar ve gazeteciler katld.

Diyarbakr Ticaret Ve Sanayi Odas Bakan Mehmet Kaya, törende yapt konumada kentin kültürel bir ekonomik modele dönütürülmesi yolunda kararl olduklarn belirterek, Diyarbakrn turistik bir ekonomik modele dönümesinde, bu ödüller bizleri ve yatrmclarmz motive ediyor dedi.

ALGI OPERASYONU

Diyarbakrn Türkiye Turizm Yazarlar ve Gazetecileri Dernei Bakan Delal Tahsin Atamdede ise, hedeflerinin alg operasyonlar ve ön yargyla birbirine yabanclatrlm toplumlarn, turizm sayesinde yaknlatrlma ve kucaklatrlmas gerektiini söyledi. Atamdede, Bugün baktmz da hedef 1 milyon turist olan Diyarbakrda 5 aylk süreçte 600-700 bin saysna ulalmas bir ans deildir. Bu devlet halk birlikteliinin çalan STKlarn azmi, iradesi, memleket sevgisidir. Diyarbakrn insanlk tarihinin balangc ve uygarlk yolunda ilk admn atld Mezopotamyann en önemli ehri ve arkeolojik sit alandr. Burada Diyarbakr ve Diyarbakrlnn bütün bu tarihi, kültürel ve doal deerlerini dünya miras olarak kabul edip, hümanist bir yaklamla sahiplenmesidir. Refah ve ekonomik deerlerin art ile birlikte Diyarbakrn, Diyarbakrlnn, toplumsal deformasyonlara da müsaade etmeyecei kansndaym. Bunu unutmayalm ki iyi veya kötü gerçei yanstan her reklamn art veya eksi mutlaka bir duruu olacaktr diye konutu.

KARAR OY BRL LE ALINDI

imdiye kadar 67 altn elma ödülü verdiklerini anlatan Atamdede, Turizmin Oscar Altn Elmay misafirperverlii, hogörüsü, tolerans, toplumsal kucaklamas, sürdürülebilir turizme katklar, tarihi ve kültürel deerleriyle de Diyarbakr layk görüldü. En sevindirici ksm ise bu karar yönetim kurulumuzla oy birliiyle alnd. Altn Elma Diyarbakra hayrl olsun dedi.

KÜLTÜREL DEERLER

Vali Hasan Basri Güzelolu da Diyarbakrn tarihi ve kültürel deerleriyle, her boyutta turizmin çeitlendirilebilindii, turizme dönük beklentilerin karland bir ehir olduunu söyledi. Diyarbakrn uluslararas alana açlan direk uçularyla 8 ayda 2 milyon kiiye yaklaan yolcu saysyla, otellerdeki yüzde, yüze yaklaan doluluk oranyla çok youn bir hareketlenmeyi yaadn ifade eden Vali Güzelolu, Diyarbakr bunu hak ediyor, ertelenmi gecikmi bir ivmeyi bugün yaamann ve turizme dayal bir gelimenin bugün büyük bir heyecann ve beklentisini karlyor. Küresel anlamda da terörizmin, turizme dönük büyük olumsuz etkilerini geçmite yaam bir kent olarak, bugün artk huzur ve güvenin ehir olarak, sahip olduumuz zenginliklerle turizmin bu güzellikleriyle tannmay hak ediyor ve istiyor. Bunu baaracaz ve baarmaya baladk diye konutu.

Konumalarn ardndan turizm Oscar olarak nitelendirilen Altn Elma ödülü Dünya Turizm Yazarlar ve Gazeteciler Federasyonu Bakan Tijan Haddad tarafndan Diyarbakr Valisi Hasan Basri Güzeloluna verildi.

Ana Sayfaya Git