Ve istifaları resmileşti!

AK Parti Diyarbakır "ilçe teşkilatlarında" istifa depremi yaşandı. Merkez'in "istifa dilekçelerini" aldığı 12 İlçe Başkanı, dün itibariyle resmi olarak "istifa" ettiklerini bildirdi.

Haberler 12.08.2020 - 09:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Deiim ve dönüüm sloganyla büyük kongreye hazrlk yapan AK Partinin, Diyarbakrda merkez ilçelerin de aralarnda bulunduu 12 lçe Tekilat Bakann ksa süre önce ald istifalarna ilikin dilekçe dün itibariyle, yürürlüe girdi. l Bakan Süleyman Serdar Budakn imzasyla, lçe Bakanlarna gönderilen yazda, istifalarnn Yönetim Kurulu üyelerine bildirmesi istendi.

STFA DLEKçELER ALINDI

Ksa süre önce Ankaraya çarlan ve Tekilatlardan sorumlu Ak Parti Genel Bakan yardmcs Erkan Kandemirle görüen, Diyarbakrn merkez Balar, Yeniehir, Kayapnar ile Lice, Kulp, Hazro, Bismil, Silvan, çnar, Ergani, Hani ve Dicle lçe Tekilat Bakanlarndan, istifa dilekçeleri alnmt.

BUDAK MZASIYLA BLDRLD

Geçtiimiz hafta Diyarbakrda büyük yank bulan 12 lçe Bakann istifalaryla ilgili dün fla bir gelime yaand. Daha önce l Bakan Süleyman Serdar Budak tarafndan lçe Bakanlarmz görevlerinin bandadr yönündeki açklamasnn aksine, dün istifalar alnan 12 lçe Bakanna Genel merkezin kendisine tebli ettii istifalarnn yönetim kurulu üyelerine bildirilmesi yönündeki yazy, kendi imzasyla gönderdi.

BAKANLARA WhatsAppTAN BLDRD

12 lçe Bakanna yönelik yaplan bildiriye ek olarak Budak, whatsApp hesabndan yapt paylamda, u ifadelere yer vermesi dikkat çekti. Deerli bakanlarm gönlüm istemese de ellerim zorlansa da Genel merkezin bugün ilan etmenizi istedii yazy gönderiyorum. Yönetim Kurulu toplantsnda uygun bir dille paylamanz rica ederim. Birlikte çok güzel iler baardk. Gerek l kongresinde gerek seçimlerde göstermi olduunuz özverili çalmalar takdire ayandr. Sizlerle çalmaktan her zaman onur duydum. Sürecin salkl ilemesi için elinizden gelen katky sunacanzdan ötürü hepinize teekkür ederim. Allaha emanet olun.

LçE BAKANLARININ STFA DLEKçELER

Budakn Genel merkez tarafndan gönderilen ve yönetim kurulu üyelerine bildirilmeleri istenilen 12 lçe Bakann altna imza att istifa dilekçelerinde ise u ifadeler yer ald

Deerli yönetim kurulu üyeleri, Genel Bakanmz ve Cumhurbakanmz Sayn Recep Tayyip Erdoann ve partimin tensipleri ile bana tevdi edilen lçe Bakanl görevinden dolay onur duydum. Deerli dava ve yol arkadalarm, /./.. tarihten beridir sizlerle birlikte tüm skntlara ramen her türlü gayreti göstererek partimizin baarl olmas için hep birlikte büyük çabalar sarf ettik. Bu süre içerisinde Genel Merkezimizden, l Bakanlmzdan ve siz deerli yönetim kurulu ( Ana kademe, Kadn Kollar, Gençlik kollar ve Mahalle Tekilatlar) arkadalardan gördüüm destek ve anlay için teekkür eder ve bu süre içerisinde sizleri daha iyi tanyabilmi olmaktan duyduum memnuniyeti ifade etmek isterim.

BUGÜN TBARYLE STFA EDYORUM

Sadece yaptklarmzdan deil, yapamadklarmzdan da sorumlu olduumuz inancyla bu büyük sorumlulua talip olduk. lkelerimiz ve deerlerimiz nda bir ekip ruhuyla, özverili ve disiplinli çalmalarla mücadelemizi sonuna kadar yaptk. çünkü tüm ilerimizi bir gün hesap vereceimize inanarak yaptk ve öyle yapmaya da devam edeceiz. u an lçe kongre sürecinde Tekilat Bakanlmzn rahat çalmasn düündüüm için, lçe Bakanlnn önünü açmak ve Genel Merkez Tekilat Bakanlmza daha rahat bir çalma ortam yaratmak için 11.08.2020 Sal bugün itibariyle lçe Bakanl görevinden istifa ediyorum. Bu süreçte birçok ey örendim. çok yeni dostlar edindim. Kimseye krlmadm, üzülmedim. çalmalarmzn younluu içerisinde kalbini incittiim herkesten helallik istiyorum. Ayn anlay ve ruhla Cumhurbakanmz ve Genel Bakanmz Sayn Recep Tayyip Erdoann liderliindeki bu kutlu yolda bir nefer olarak hizmet etmeye devam edeceim. Görev süremiz içerisinde duyduklar güven ve destek dolaysyla bata Cumhurbakanmza, Genel Merkez Tekilat Bakanlmza ve l Bakanlmza ükranlarm sunuyorum. Allah Yar ve Yardmcnz olsun. Sayglarmla

PARTNN BORCU YOKTUR TAHHÜTNAMES

Bu arada, Parti Genel Merkezi tarafndan kesin olarak istifa etmeleri istenilen 12 lçe Bakanna, partinin ilçe tekilatnn herhangi bir borcunun olmadna dair bir taahhütname imzalattklar örenildi. mzalanan taahhütname, Yönetim Kurulu tarafndan, tutanakla kabul edildi.

L BAKANLIINDAN AçIKLAMA GELD

Öte yandan, akam saatlerinde AK Parti Diyarbakr l Tekilatndan konuya ilikin açklama yapld. Açklamada öyle denildi; Yaklamakta olan ilçe kongreleri sürecinden dolay ilçe bakanlnn önünü açmak partimize ve tekilat bakanlmza daha rahat bir çalma ortam oluturmak için istifa eden Balar, Bismil, çnar, Dicle, Ergani, Hani, Hazro, Kayapnar, Kulp, Lice, Silvan, Yeniehir ilçe bakanlarmza göstermi olduklar duyarl davranlarndan ve yapm olduklar özverili çalmalardan dolay teekkür ederiz.

14 Austos 2001 de çklan bu kutlu yolculukta saysz hizmet ve yeniliklerle çr açan sadece ülkemiz için deil tüm slam lemi ve hatta insanla Umut olmu Cumhurbakanmz ve Genel Bakanmz Sayn Recep Tayyip Erdoann göstermi olduu 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine yürüyecek olan kadrolarmzla partimizi Diyarbakrda da en iyi noktalara götüreceimizden hiçbir kuku duymamaktayz. Bu inançla, yeni sürecin ehrimize ve ülkemize hayrlar getirmesini diler, görev alacak tüm arkadalara imdiden baarlar dileriz.

Üç LçE BAKANINA ATAMA YAPILMITI

Partideki 12 ilçe bakann istifalarnn alnmas yönünde yaanan deprem öncesi, Parti Genel merkezi tarafndan görevden alnan Sur, Eil ve çüngü lçe Tekilatlarna atama yaplmt. Merkez Sur lçesi AK Parti lçe Bakanlna Murat Unat, Eil ilçe Bakanlna Mehmet Zeki Uçar ile çüngü lçe Bakanl görevine ise Zübeyir Arslanca getirilmiti. Üç ilçe Bakan, ilçe kongreleri için youn hazrlklar içerisine girdi.

12 BAKANIN YERNE KMLER ATANACAK

Ak Partideki istifa almndan sonra gözler, 12 lçe Bakann yerine kimlerin atanacana çevrildi. Parti Genel merkezinde tekilat bakanlar için youn bir kulis faaliyeti yürütüldüü örenilirken, l Bakan Süleyman Serdar Budakn görevi brakp, brakmayaca da merak konusu oldu. ddia göre, Milletvekillerinin l Bakan Budakn görevi devam etmesinden yana tavr koyduklar, ancak Genel Merkeze l bakanl adayl için, bavuranlarn olduu örenildi.

LçE TEKLATLARINDAK MALZEMELER

Öte yandan, istifalar kesinlik kazanan ilçe tekilat bakanlarnn akam saatlerinde, partide bulunan bir çok malzemeyi baka yere götürmek üzere tadklar iddia edildi.

Ana Sayfaya Git