Vefatların yüzde 95'i aşısız

Diyarbakır İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin, oluşturdukları noktalarda, aşı sırası gelen vatandaşların randevu almadan aşı yapabileceklerini belirterek, vefat edenlerin yüzde 95'inin aşı yapmayanlar olduğunu söyledi.

Haberler 25.08.2021 - 00:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Salk Bakanl verilerine göre, yüzde 55,9luk alama oranyla turuncu kategoride bulunan Diyarbakrda alama çalmalar aralksz sürüyor. Salk görevlilerince, oluturulan mobil merkezlerde vatandalar randevu almadan asn yapabiliyor. l Salk Müdürü Dr. Cihan Tekin, alama oranlarnda yüzde 55i geçerek turuncu kategoriye geçtiklerini söyledi. Dr. Tekin, Bugün itibari ile yüzde 55,9luk bir oranmz mevcut. Tabi bu bizim için yeterli mi? Elbette ki deil. Hedefimiz önümüzdeki 10 gün içerisinde yüzde 65 ile sar kategoriye geçebilmek. Yakn bir zamanda okullarda açlacak ve sosyal hareketlilik de artacaktr diye düünüyorum. Dolaysyla bizim bu süreden önce mutlaka a oranlarmz artrp çok daha salkl bir ekilde bu süreci atlatmamz gerekir diye düünüyorum dedi.

SON DÖNEMDE AIYA RABET ARTTI

Salk Bakanl verilerine göre, 100 binde 627,55 oranla vakalarn en yüksek olduu iller kategorisinde bulunan Diyarbakrda salk görevlileri her alanda halk a olmalar konusunda ikna etmeye çalyor. Vatandalarn son dönemde aya rabetinin artn anlatan Dr. Tekin, unlar söyledi:

Bizler de sahada olabildiince farkl noktalarda kap kap dolaarak, sabit stantlar kurarak vatandamz hem bilgilendirmeye hem de a noktasnda davetlerde bulunuyoruz. Bunun önemini malumunuz bizim hastanelerimizde yatan hastalarn ve vefat eden insanlarn içerisinde yapm olduumuz analizlerde yüzde 90 orannda asz insanlarn. Vefatlarda da yüzde 90 ile 95 arasnda maalesef asz insanlarn hayatn kaybettiklerini görüyoruz. Özellikle bu argüman üzerinde de vatandalarmz mutlaka bilgilendirip a olmalar durumunda çok daha salkl olacaklarn kendilerine iletmemizle birlikte çok ükür ki teveccühümüz de artt. Aile hekimliklerimizde, kamu hastanelerinde, üniversite hastanelerinde ve özel hastaneler de dahil olmak üzere ayn zamanda sabit noktalarda ve kap kap dolamak suretiyle ücretsiz bir ekilde hem Biontech hem de Sinovac alarmz vatandamzn hizmetine sunuyoruz.

Ana Sayfaya Git