Veliler ayakta

Diyarbakır'da okulların tadilata alıp öğrencilerin başka okullara transfer edilmesi oluşan mağduriyet, velileri sokağa döktürdü. Yenişehir ilçesinde veliler yol kapatım eylem yaptı "yeni okul veya ücretsiz servis" istediler.

Haberler 10.09.2021 - 11:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR-Diyarbakrn Yeniehir ilçesine bal Cumhuriyet Mahallesinde bulunan Seyrantepe ilkokulu ve ortaokulunun yklmas sonras nedeniyle örenciler madur oldu. Buradaki ilkokul örencileri yaklak 3 kilometre uzaklkta bulunan ilbe Mahallesindeki Yolalt lkokuluna, ortaokul örencileri ise bir kilometre uzaklktaki Batkentte bulunan Güner Ekinci mam Hatip Ortaokuluna gitmek zorunda kalyor. Duruma tepki gösteren örenci velileri, Silvan yolunu bir süreliine trafie kapatt.

BR SINIFTA 60 K

Velilerden Fatma Atalay, 4 çocuunun olduunu aktararak, 2 yldr okulumuz yklm ve okulumuzu yapmyorlar. Maddi durumumuz yok. Okul istiyoruz. Örencilerin bir ksm Yolaltna dierlerini de Batkente göndermiler misafir olarak. Yani 3 snf bir snfa sdracaklar. Zaten hastalk var. O çocuklar iç içe girince ne olacak? Eskiden 30 kiiyken uan 60 kii olacak. Eitim hakkmz istiyoruz. Tek isteimiz çocuklarmza bir okul yaplmas. Bu yolu kapattk, yarn da dier caddeyi kapatacaz ve bir daha açmayacaz diye konutu.

ÖRENCLERN GELMESNE ENGEL

Yetkililerin, yklan okulun yerine yenisini yapacaklarna dair söz verdiini ancak yaklak 2 yldr bu konuda gerekli admlarn atlmadn söyleyen Hayrullah Can, çocuklarmz, okullar ykld için u an Yolalt (lbe) lköretim okuluna gidiyorlar. Ancak Yolalt mahalle sakinleri örencilerimizi kabul etmiyorlar. çünkü her bir snf 50-60 kiilie yükseldi. Önümüzdeki haftadan sonra bizim örencilerin gelmesine izin vermeyecekler. ifadelerini kulland.

250 TL okul servisine verdiklerini, ancak servisçilerin de çocuklar okula tamaktan vazgeçtiklerini söyleyen Can, çocuklarmz, okulda olmalar gerekirken servissiz ve okulsuzdurlar. Bizim mahallede en az 3-4 bin örenci var. Bu 3-4 bin örencinin bazlar Yolalt ve Batkent ilköretim okuluna vermiler. Durumu mahalle muhtarna bildirdik. Muhtar, okulun tapusu olmad için yenisini yaplamadn söylüyor. diye konutu.

SERVS ÜCRETLERNE TEPK

3 çocuk annesi Ayla Akgül ise, Eim cezaevinde ve çocuklarm okutamyorum. Bizim okulu da yktlar. çocuklar baka okula yönlendirdiler. Servisler ücretli. 3 örencim var hiçbirinin servisini karlayamyorum. uan çocuklarm okula gönderemedim, eitimlerinden kalyorlar. Okul ve ücretsiz servis istiyoruz. Yetkililer bir çözüm bulsun çars yapt.

Maddi durumlarnn kötü olduunu belirten bir dier veli Fatma çetin de, Eim hasta, ben tek çalyorum. 3 çocuum var ve 3ü de okula gidiyor. Bu kadar yolu yürüyerek gidiyorlar. Tedirgin oluyoruz. çocuklarm okul için alyor. Burada herkes kirada, maddi durumlar kötü. Paramz yok besleme çantas alalm çocuklara. Biz okulun yaplmasn istiyoruz dedi.

Rabia eker de okullarnn yklmas nedeniyle örencilerinin baka okullara sevk edildiini ancak servis paras vermek zorunda kaldklarn söyledi. Baz ailelerin birkaç örenci okuttuunu hatrlatan eker, bu nedenle servis ücretinin birkaç katna çktn, velilerin bu yükün altndan artk kalkamadnn ifade etti.

Ana Sayfaya Git