Verilen Hükme Bakanlık Reddi

Diyarbakır'da, 13 yaşında erkek çocuğa cinsel istismarda bulunmak isteyen, çocuğun babasının şikayeti üzerine tutuklanan ve hakkında 'Çocuğun cinsel istismarı' suçundan 8 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan güvenlik görevlisi 33 yaşındaki M.A., 59 gün hapis yattıktan sonra daha az cezası olan 'Cinsel taciz' suçundan 3 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırılarak serbest bırakıldı.

Haberler 08.09.2017 - 10:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gerekçeli kararn açklayan mahkeme, olayda cinsel temas olmad için, eylemin cinsel taciz suçunu oluturduu belirtti. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanl, kararn yasaya aykr olduunu savunarak bozulmas için bavuru yapt.

Diyarbakrda yaayan 35 yandaki S.Ö., geçen ubat aynda olu B.Ö.nün sosyal medya hesaplarn incelerken, güvenlik görevlisi M.A. ile cinsel içerikli mesajlatn gördü. M.A.nn olu ile bulumak istediini gören baba S.Ö., çocuunun hesabndan yazmaya devam etti. M.A. ile oluymu gibi yazan baba S.Ö., bankalara zrhl araç hizmeti veren bir irkette güvenlik görevlisi olan M.A. ile bulumak için sözleti. çocukla buluacan düünen M.A., buluma günü 3 kez yer deitirirken, küçük çocuun yerine babasnn geldiini görünce, para tama iinde kullanlan zrhl araçla kaçt. Baba S.Ö.nün ikayeti üzerine olayla ilgili soruturma balatlrken, kaçt Mardinin Mazda lçesinde gözaltna alnan evli 3 çocuk babas M.A., 28 ubat günü tutukland.

SAVCI: TEMAS OLMAZSA BLE CNSEL STSMAR SUçUDUR

Soruturmay 15 günde tamamlayan savc, üpheli M.A. hakknda çocuun cinsel istismar suçundan 3 yldan 8 yla kadar hapis cezas istedi. üphelinin 15 yandan küçük madur ile cinsel ilikiye girme amacyla iletiime geçtiini belirten savc, M.A.nn görümeleri yapt cep telefonunu yok ettiini ifade etti. Türk Ceza Kanununa göre, 15 yan tamamlamam çocuklara kar gerçekletirilen her türlü cinsel davrann, çocuun cinsel istismar suçunu oluturduunu belirten savc, üpheli ile madur arasnda temas olmazsa bile M.A.nn cezalandrlmasn istedi.

YETKN KADIN OLDUUNU SANDIM

ddianamenin kabulünün ardndan tutuklu sank M.A.nn yarglamasna 31 Mart günü Diyarbakr 2nci Ar Ceza Mahkemesinde baland. fadesi alnan sank M.A. Facebookta gördüüm kiinin yetikin kadn olduunu sandm. Yan sorduumda 13 olduunu söyledi. Sosyal medyada benimle dalga geçildiini sanp, bulumaya karar verdim. Bu srada çocuu görüp, 13 yanda olduunu anladm. sminin kadn ismi olduunu düünüyordum. Bulumak istememin nedeni kim olduunu ortaya çkarmakt dedi.

59 GÜNDE TAHLYE

Karar açklayan mahkeme, M.A.y çocuun cinsel istismar yerine, daha az cezas olan Cinsel taciz suçundan 3 yl 9 ay hapis cezasna çarptrd. Pimanlk göstermemesi nedeniyle sana iyi hal indirimi yapmayan mahkeme, kaçma üphesi bulunmamas nedeniyle, 59 gün tutuklu kalan M.A.nn tahliyesine karar verdi.

TEMAS OLMADII çN CNSEL TACZ SAYILDI

Gerekçeli kararn açklayan mahkeme, sann yazmalarnn ehevi hislerle ve cinsel amaçl olduunu belirtti. ddianamede suçun hukuki vasflandrmasnda sann eyleminin çocuun cinsel istismar olarak nitelendirildii belirtilen kararda, Sank, cinsel saikle hareket etmi ise de cinsel temasta bulunmad, suçun çocuun cinsel istismar unsurlarn tamad, Cinsel Taciz suçunu oluturduu anlalmt denildi

BAKANLIK TRAZ ETT

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanl, verilen kararn yasaya aykr olduunu savunarak, Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesine istinaf bavurusu yapt. Dilekçesinde olayn bandan beri suçun mahiyetinde hataya düüldüünü belirten bakanlk avukat Remzi Atalay u görüü savundu:

çocuklara kar her türlü cinsel davran istismardr. Cinsel taciz suçu ile kurulan hükmün kaldrlmas gerekir. Eylem taciz deil, cinsel istismar suçu kapsamnda kalmaktadr. Cinsel istismar suçunun olumas için çocua yönelik cinsel bir davrann gerçeklemesi yeterlidir. çocuun vücut dokunulmazlnn ihlal edilmesi zorunluluu aranmamaldr. Cinsel tacizin çocua kar gerçekletirilmesi halinde, cinsel istismar suçu olumaktadr. çocuun cinsel istismar eyleminden hüküm kurulmas gerekirken, cinsel tacizden kurulan hükmün kaldrlmas gerekir.

Ana Sayfaya Git