Veteriner ve ziraatçı kadro sayısı arttırılmalı

Veteriner Hekim ve Ziraat Mühendisi alımının yapılmaması sonucunda tarımsal ve hayvansal üretimde hizmetleri aksattığı belirtilerek kadro sayısının arttırılması istendi.

Haberler 06.04.2022 - 00:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ziraat Mühendisleri Odas (ZMO) Diyarbakr ubesi ve Diyarbakr Veteriner Hekimler Odas, veteriner hekim atamalar saysn artrlmasn talebiyle ZMO ubesinde basn toplants düzenledi. Katlmclar adna ortak açklamay yapan ZMO Diyarbakr ube Ebakan Samed Ucaman, Tarm ve Orman Bakanlna, 2 yl akn bir bekleyiin sonunda istihdam edecek veteriner hekim saysnn 392 olarak açklandn hatrlatt.

Ucaman, Günümüzde yaanan gda ve iklim krizleri sonucunda insanlk daha iddetli felaketlerle kar karya kalmas kaçnlmazdr. Bu nedenle, saylarnn yetersizliine ramen limitlerini zorlayarak hizmet vermeye çalan Veteriner Hekim ve Ziraat Mühendislerine daha fazla ihtiyaç duyulmaktadr. Sadece Ziraat mühendisi bölümümün 21 alt bölümden olutuunu düünürsek bölüm ba 35 kii gibi komik bir rakamn ortaya çkyor. Bu saynn 81 il ve 922 ilçeye nasl tevzi edileceini kamuoyunun görüüne sunuyoruz ifadelerini kulland.

REEL POLTKADAN UZAK HAREKETLER

Veteriner hekimlere ayrlan 392 kiilik kadro açklamasnn hayal krkl olduunu söyleyen Ucaman, Halen Tarm ve Orman Bakanlnda çalan 9 bin 531 veteriner hekimle 81 il ve 922 ilçede hizmet verilmektedir. Bu say çok yetersizdir. Bu da gösteriyor ki personel açn kapatmak için çaba gösterilmedii, göstermelik ve çok az sayda almlarla günü geçitirmeye çalld, tarmsal ve hayvansal üretim konusunda reel bir politikadan uzak hareket edildiini görmekteyiz dedi.

KADRO SAYISI ARTTIRILMALI

Uzun zamandr Veteriner Hekim ve Ziraat Mühendisi almnn yaplmamas sonucunda tarmsal ve hayvansal üretiminde hizmetlerin aksadn söyleyen Ucaman, Ülkemizin ihtiyaçlar da dikkate alnarak durumun tekrar deerlendirilerek yeni bir kararla istihdamn artrlmas uygun olacaktr. Bütün beklentiler bu yöndedir. Açklanan veteriner hekim ve Ziraat Mühendisleri istihdam, beklentilerin gerisinde kald, gerçekçi olmad, bu kabul edilemez durumun yeniden ele alnmas ve iller bazl analizler sonucu kadro saysnn deerlendirilip artrlmasn talep ediyoruz ifadesinde bulundu.

Ana Sayfaya Git