Veterinerlere ekipman desteği

Diyarbakır İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün 4 ekip oluşturularak 4 adet araç ve 11 Veteriner Hekim ile Bağlar, Kayapınar, Sur ve Yenişehir ilçelerinde yıl sonuna kadar suni tohumlama yapılmasını hedeflediği proje kapsamında, Diyarbakır Vali Yardımcısı Fatih Cıdıroğlu’nun katılımıyla ekipman desteği ve anahtar teslim töreni gerçekleştirdi.

Haberler 30.09.2021 - 00:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr için yeni bir katma deer salayacak bir proje olduunu söyleyen Cdrolu, Hayvanclk Genel Müdürlüünün ETKYAP kapsamnda uygulamaya koyduu suni tohumlanma projesi, suni tohumlama uygulamas yönünden dezavantajl 42 ilde 2021 ylnda balad. Diyarbakr projeye 2021 yl Temmuz aynda dahil edilmitir. Üç yl sürecek projenin amac srlarda suni tohumlama uygulamalarnn az olduu illerin ilçe ve köylerinde, yüksek verimli etçi ve kombine boa spermas kullanmyla suni tohumlamann yaygnlatrlmas ile srlarda hayvan slah çalmalarnn yaygnlatrlmas ile elde edilen verilerin ve gelirlerin artrlmasn salamaktr.

SAHADA AKTF OLACAK

Proje kapsamnda Diyarbakr merkez ilçelerinde yl sonuna kadar 8 bin adet boa alt hayvann tohumlanmas, temel amacn üç yln sonunda bütün boa alt hayvanlara suni tohumlama uygulamasnn yaplp 76 bin adet boa alt inek hayvan slah çalmalarnn devam ettirilerek bu anlamda gerek bölgede gerekse ülkede örnek oluturulmas hedeflenmektedir diye konutu.

Cdrolu daha sonra Diyarbakr tarm ve orman müdürü ile birlikte projede yer alan veteriner hekimlere proje kapsamnda kullanlacaklar araçlarn anahtarlarn teslim etti.

Ana Sayfaya Git