Vicdansızlar!

Diyarbakır'da bebekliğinde geçirdiği havale sonucu yüzde 90 işitme kaybına uğrayan 4.5 yaşındaki Enes Kaya'nın 18 bin liralık işitme cihazı parkta oynarken, kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından çalındı. Anne Nezahat ve baba Adnan Kaya, işitme cihazının çalınmasından sonra çocuklarının psikolojisinin bozulduğunu belirterek, çocuklarının cihaz olmadan okula gidemeyeceğini söyledi.

Haberler 10.09.2017 - 14:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Merkez Balar lçesi 5 Nisan Mahallesinde yaayan ve sebze halinde çalan baba Adnan Kaya, olunun 2 yandan bu yana kulland iitme cihazn binbir güçlükle satn aldklarn belirterek, cihazla birlikte çocuunun konumaya baladn anlatt.

VCDANSIZLAR

Anne Nezahet Kaya, olunu zaman zaman mahalledeki parka götürdüünü, 15 gün önce parkta oynad srada olu Ernesin yanna gelerek, cihaznn olmadn söylemesi üzerine aramaya baladklarn ancak sadece kablolarn bulduklarn belirterek, öyle dedi:

CHAZINI çALDILAR

Devlet desteiyle aldmz cihazn sadece kablolarn bulduk, aramadmz yer kalmad. Bulamaynca da karakola giderek müracaat ettik. Cihaz çalnd günden bu yana olum bizi duyamad için alyor. Onu güçlükle sakinletiriyorum, son zamanlarda çok güzel konumaya balamt. Cihaz olmazsa konumay da unutacak, biz almak istesek bile 7 yl geçmesi gerekiyor. Olum sadece 2 yl kullanabildi. imdi cihaz yeniden almak için 5 yl beklememiz gerekiyor. Buradan yetkililere ve yardmsever vatandalara sesleniyorum; Olumu okula kaydettim ama eer o cihaz olmazsa olum okuyamayacak lütfen bize yardm edin. Psikolojisi çok bozuldu hiç kimseyi görmek istemiyor. Sürekli alyor.

ARTIK DUYAMIYOR

Küçük Ernese özel bir rehabiltasyon merkezinde eitim veren öretmeni Aye zci de, cihazn çalnmasnn ardndan küçük Ernesin hrçnlatn ifade ederek, Ernes çok mutlu ve uyumlu 1 çocuktu fakat cihaz kaybolduktan sonra duyamad için çocuk hrçnlat. imdi hiç kimseyle iletiim kuramyor çünkü bizleri duymuyor. Sürekli cihazn istiyor. çocuun eski sal ve mutluluuna kavumas için cihazn yeniden taklmas gerekiyor. Ancak, ailenin böyle bir ans yok u anda diye konutu.

Ana Sayfaya Git