Vicdansızlık!

Diyarbakır'da Bağlar Belediyesince yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında gerçekleştirilen denetimde halk sağlığını tehdit eden gıdalara el konuldu.

Haberler 06.05.2020 - 00:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Balar Belediye Bakan Hüseyin Beyolu, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann liderliinde yasalarn verdii yetkiler kapsamnda vatandan saln tehdit eden ürünlere ve bunlar satmaya çalanlara asla izin vermeyeceklerini söyledi.

hbarlarda bulunulmas için belirledikleri hatlar olduunu dile getiren Beyolu, Vatandalarmz da bu konuda duyarl davranarak belediyemize ihbarda bulunmaya davet ediyoruz. dedi.

nsanln büyük bir salgn ile mücadele ettii bir dönemde herkesin gda salna dikkat etmesi gerektiini belirten Beyolu, belediye olarak bu konuda çok hassas bir tutum ortaya koyduklarn kaydetti.

Vatandalarn ihbarda bulunmas için belediye bünyesinde telefon hatt oluturduklarn anlatan Beyolu, Yasalarn bize verdii yetkiler kapsamnda vatandamzn saln tehdit eden ürünlere ve bunlar satmaya çalanlara asla izin vermeyeceiz. nsanlk bir taraftan salgnla mücadele ediyor, dier taraftan mübarek ramazan ayndayz. Bu süreçte herkes gda ürünleri gibi hayati konularda duyarl olmak zorunda. Vatandalarmz da bu konuda duyarl davranarak belediyemize yardmc olmaya davet ediyoruz. eklinde konutu.

Balar Belediyesince bu dorultuda gda denetimleri aralksz sürüyor.

Bugüne kadar hijyen koullarna aykr ekilde hareket eden, i ve ilemlerde bulunan, numunelere uymayan, bozulmu ürünler satmaya çalan bir çok iletme hakknda yasal ilem uygulayan belediye ekipleri insan saln hiçe sayan ürünlere el koyarak, imha etti.

Belediye Bakan Beyolunun talimat ile Salk leri Müdürlüü bünyesinde oluturulan özel ekipler, sahada görev yaparak denetimler gerçekletiriyor. Denetimler kapsamnda yumurta, et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri, tavuk ve tavuk ürünleri gibi temel gda maddelerinde önemli ihmaller tespit edildi.

Son kullanma tarihi geçen, bozulmu olan, hijyen kurallarna uygun ortamlarda bulundurulmad ve buna göre ambalajlanmad tespit edilen çok sayda gda ürününe el koyan ekipler, iletmeler hakknda yasal ilem uyguladktan sonra bu ürünlerin imhasn gerçekletiriyor.

Ana Sayfaya Git