Vicdansızlık!Koyunları çalabilmek için 8 köpeği zehirleyerek öldürdüler

Diyarbakır'da, kimliği belirsiz kişi ya da kişiler, bir çiftlikteki zom cinsi koyunları çalabilmek için 8 köpeği zehirleyerek öldürdü. Çiftlik sahibi Necat Akyüz, "Köpekleri zehirleyenler bizi de zehirleyebilir, can güvenliğimiz yok" dedi.

Haberler 13.06.2020 - 00:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Aakuyulu Mahallesindeki 16 dönümlük çiftlikte, ailesiyle birlikte zom koyunu besicilii yapan Necat Akyüz, hrszlara kar 8i Kangal, 1i Pitbull cinsi 9 köpei sahiplendi. 350 koyunun bulunduu çiftlie 2 ay önce giren hrszlar, köpeklerin havlamas üzerine koyunlar çalamadan kaçt. Daha sonra defalarca hrszlk giriiminde bulunan üpheliler, amaçlarna ulaabilmek için Pitbull ile 7 Kangal cinsi köpei zehirleyerek, öldürdü. Bir köpek ise kurtuldu.

KEND CANIMIZDAN KORKMAYA BALADIK

Necat Akyüz, kendilerinin de can güvenliinin olmadn söyleyerek, yaadklarn öyle anlatt: ki ay önce, gece yars çiftliin kaplarn açm koyunlar dar çkartmlar. Köpekler havlaynca çktk darya. Hrszla kar karya geldik. Hrsz bizi görünce duvardan atlayarak koup gitti. Jandarmaya haber verdim. Baz geceler ses duyuyorduk ardnda da köpekler havlyordu. Biz de çkp etraf kontrol ediyorduk. Köpekler hrszlara müsaade etmiyordu. Koyunlar çalabilmek için köpekleri öldürdüler. 8 karde kangal cinsi köpek vard. 7sini zehirlediler, birini göremediler galiba, o kurtuldu. Pitbull da öldü. Bir de çomar köpeimiz kald. Onda da bir anormallik var, zayflad. Sanrm o da zehirden etkilendi. Bu durum olunca canmzdan korkmaya baladk. çevre köylerde çobanlar balayp, koyunlar çalmlar. Köpekleri zehirleyen bizi de zehirler diye korkuyoruz. Ya da ate ederler, o yüzden hem koyunlarmzn hem de bizim can güvenliimiz yok. Devlet büyüklerimizden destek bekliyoruz. Talebimiz, jandarma günde birkaç kez gelip dolaabilir, kendini gösterebilir. Jandarmann kendini göstermesi kar taraf caydrabilir, en azndan.

Ana Sayfaya Git