(VİDEO) Ailelerin evlat nöbeti 4’üncü yılında

Diyarbakır'da, oğlunun HDP'liler aracılığıyla dağa kaçırıldığını iddia eden anne Hacire Akar, HDP İl Başkanlığı binası önünde 22 Ağustos 2019'da oturma eylemi başlattı. Akar, oğlunu teröre kurban vermemek için başlattığı kararlı mücadele sayesinde 24 Ağustos 2019'da evladına kavuştu.

Haberler 03.09.2022 - 20:12 Son Güncelleme : 03.09.2022 - 20:12

Diyarbakırda, oğlunun HDPliler aracılığıyla dağa kaçırıldığını iddia eden anne Hacire Akar, HDP İl Başkanlığı binası önünde 22 Ağustos 2019da oturma eylemi başlattı. Akar, oğlunu teröre kurban vermemek için başlattığı kararlı mücadele sayesinde 24 Ağustos 2019da evladına kavuştu.

Akarın kararlı eylemi ve yaktığı meşale, Türkiyede birçok aileye cesaret ve umut oldu. Bu cesur duruşu gören aileler, 3 Eylül 2019da HDP İl Başkanlığı önünde başlattığı evlat nöbeti 4üncü yılına girdi.

Evlatlarını terörün batağından kurtarmak isteyen ve Türkiyenin dört bir yanından gelen diğer ailelerin de katılımıyla sayı her geçen gün artarak 304e ulaştı.

Geride kalan 3 yılda annelerinin kucağındaki çocuklar, ağabeyleri ve ablaları için yeni yaşlarına eylem çadırında girdi. Eylemle 37 aile, terörün pençesinden kurtardıkları evlatlarına kavuşmanın sevincini yaşadı.

Ailelerin eylemlerinin 4üncü yılında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Diyarbakıra gelerek ailelerle bir araya geldi. Bakan Soylu, yanı sıra Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, siyasi parti vekilleri, STKlar ve çok sayıda vatandaş Türkiyenin dört bir yanından ailelere destek ziyaretinde bulundu.

Bakan Soylu burada yaptığı konuşmasında: Terör örgütü yakın zamanda Türkiyede bitecek dedi.

Bakan Soylu: PKK ve PYDnin patenti Amerikadır ifadelerini kullandı.

Soylunun ardından kürsüye çıkan aileler tek tek 4 yıldır yaşadıklarını anlattı.

Bakan Soylu, Daha sonra ailelerle birlikte kol kola girerek Teröre lanet yürüyüşüne katıldı.

Aileler HDP ve terör örgütü PKK aleyhine slogan atıp yürüdüler.

Ana Sayfaya Git