(VİDEO) Çobanlıktan Dünya Kupasına uzanan başarı

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinin Tepe Dicle Ortaokulunda okuyan, tarlada çalışarak, çobanlık yaparak ailelerine destek olan 3 öğrenci, beden eğitimi öğretmenlerinin yönlendirmesi ile başladıkları kick boksta dünya kupasına uzanan başarı sağladı.

Haberler 24.05.2022 - 16:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Bismil ilçesinin Tepe Dicle Ortaokulunda okuyan, tarlada çalarak, çobanlk yaparak ailelerine destek olan 3 örenci, beden eitimi öretmenlerinin yönlendirmesi ile baladklar kick boksta dünya kupasna uzanan baar salad.

Krsal Tepe Mahallesi$ndeki Tepe Dicle Ortaokulunda beden öretmeni ve kick boks antrenörü Uur Selçuk Öner, 3 yl önce yeteneini kefettii kz ve erkek 10 örenciyi kick boksa yönlendirdi.

Önerin, okulu brakma noktasnda iken aileleri ikna edilerek eitime kazandrlan, dezavantajl örencilerin de aralarnda olduu 10 örenciden oluturduu takm, 3 ylda Erzurum, Kütahya, Ordu, çorumda düzenlenen Türkiye ampiyonalarnda ve Adanadaki Cumhuriyet Kupas yarmasndan 5 altn, 7 gümü ve 8 bronz madalya ile döndü.

Takmdan 4 sporcu bo zamanlarnda tarm ve hayvanclkla geçimini salayan ailelerine destek olurken bir yandan da 7. Uluslararas Kick Boks Dünya Kupasna hazrland.

stanbulda 12-15 Maysta düzenlenen 7. Uluslararas Kick Boks Dünya Kupasna katlan 4 sporcudan Melike Fidan (14) yldz (kz) point fighting kategorisinde 42 kiloda birincilik, Emin Kaya (13) yldz (erkek) point fighting kategorisinde 47 kiloda üçüncü, Meyrama çelebi (15) ise yldz (kz) point fighting kategorisinde 46 kiloda üçüncülük elde etti.

Failed to load the video

Ana Sayfaya Git