(VİDEO) Diyarbakır’da 30 ton sahte gübre ele geçirildi

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi kırsal kesiminde tarımda kullanılmak üzere hazır bulundurulan 30 ton sahte gübre ele geçirildi.

Haberler 07.06.2022 - 19:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Balar ilçesi krsal kesiminde tarmda kullanlmak üzere hazr bulundurulan 30 ton sahte gübre ele geçirildi.

Balar Belediyesinden yaplan açklamada, Karacada bölgesinde bir mahallede tarmda kullanlmak üzere hazrlk yaplan 30 ton sahte gübre belediye ve ilgili kurumlarn ortak çalmasyla son anda yakalanarak imha edildii bildirildi.

Açklamada, çiftçiler zarardan kurtarld, tarm ürünleri ve tarmsal alanlarn zarar görmesinin önüne geçildi. Gelen bir ihbar deerlendiren Balar Belediyesi, Balar lçe Tarm Müdürlüü ve jandarma ekipleri olayn gerçekletii yerde çalma yaparak yüklü oranda sahte gübre ele geçirdi. Ürün kalitesini düürerek gda yoluyla çeitli hastalklara da neden olduu örenilen sahte gübrenin ele geçirilmesi olayn maduru çiftçiler tarafndan memnuniyetle karland. Balar Belediye Bakan Hüseyin Beyolunun talimatyla belediyeye ait araçlara yüklenen sahte gübre daha sonra imha edildi denildi. Olayla ilgili tutanak tutan ekiplerin çalmas sonrasnda sahte gübre olayna karan ahslarla ilgili daha sonra adli makamlarca yasal ilem balatlaca belirtildi.

Failed to load the video

Ana Sayfaya Git