(VİDEO) Diyarbakır merkezli 6 ilde eş zamanlı operasyon

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Diyarbakır merkezli 6 ilde eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi. Aralarında Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılarından birinin de olduğu 44 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Haberler 20.04.2022 - 16:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Cumhuriyet Basavcl koordinesinde Diyarbakr merkezli 6 ilde e zamanl operasyon gerçekletirildi. Aralarnda Diyarbakr Ticaret ve Sanayi Odas Yönetim Kurulu Bakan Yardmclarndan birinin de olduu 44 kii hakknda gözalt karar verildi.

Alnan bilgilere göre, Diyarbakr Emniyeti Terör ve stihbarat ube Müdürlüklerince bölücü terör örgütünün (BTÖ) mali yaplanmasna yönelik Diyarbakr merkezli 6 ilde e zamanl operasyon gerçekletirildi. 44 kii hakknda gözalt kararnn verildii operasyon ile ilgili Diyarbakr Emniyeti, 2019 yerel seçimleri sonrasnda HDPli belediyelerin baz ihalelerde usulsüzlük yaptklarn bu sayede terör örgütüne kaynak aktarldklarn belirledi.

Yaklak 2 yl süren titiz çalmalar neticesinde önemli delillere ulalmas üzerine HDPli belediyeler döneminde baz iyerleri araclyla örgüte para aktarld ve bu soruturmann örgütün finansal an ortaya çkaraca belirtildi.

Gözalt karar verilenler arasnda Diyarbakr Ticaret ve Sanayi Odas Yönetim Kurulu Bakan Yardmclarndan birinin de olduu bilgisine ulald. üpheli ahslarn yakalanmas için emniyetin çalmalar sürdüü kaydedildi.

Failed to load the video

Ana Sayfaya Git