(VİDEO) Diyarbakır, yırtıcı kuşlara ev sahipliği yapıyor

Göçmen kuşların göç rotasında bulunan Diyarbakır, ilkbaharda başta şahin olmak üzere yırtıcı kuş türlerini ağırlıyor.Afrika, Avrupa ve Asya'yı kapsayan göç yolu üzerinde bulunan Anadolu toprakları, aynı zamanda birçok kuş türü için konaklama ve üreme sahası olma özelliği taşıyor.

Haberler 04.04.2022 - 17:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Göçmen kularn göç rotasnda bulunan Diyarbakr, ilkbaharda bata ahin olmak üzere yrtc ku türlerini arlyor.Afrika, Avrupa ve Asyay kapsayan göç yolu üzerinde bulunan Anadolu topraklar, ayn zamanda birçok ku türü için konaklama ve üreme sahas olma özellii tayor. Göçmen kularn Anadoludaki göç rotasnda yer alan illerden Diyarbakr, bu mevsimde bata ahin olmak üzere aralarnda atmaca, delice, kara çaylaklarn da bulunduu yüzlerce yrtc ku türüne ev sahiplii yapyor.

Baz yrtc ku türleri, Diyarbakrn Ergani, Dicle ve Eil ilçesinin krsal bölgelerinde görüntülendi. Tarmsal ürünler için tehlike oluturan tarla faresi, kurbaa ve sürüngenlerin yan sra haerelerle beslenen bu yrtc kular kimi zaman insan eliyle kimi zaman da doal hayatta çeitli nedenlerle yaralanrken, bazen de tarlalardaki zirai ilaçlardan zehirlenebiliyor.

Diyarbakrda Tarm ve Orman Bakanl Doa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüü ile Dicle Üniversitesi (DÜ) i birliiyle kurulan Dicle Yaban Hayvan Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezinde yaral ve hasta yrtc kular tedavi ediliyor.

Failed to load the video

Ana Sayfaya Git